Annoncørbetalt indhold

Sådan finder du frem til de dygtigste oversættere

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Står du og skal bruge en dygtig oversætter til at løse en opgave i privat sammenhæng eller for din virksomhed? Så er der nogle ting, du med fordel kan holde dig for øje i jagten på den rette samarbejdspartner.

Det er klart, at du godt kan finde en løsning på dit oversættelsesbehov, hvis du tyr til Google og søger efter noget generelt som eksempelvis ”Oversættelsesbureau København”, men det er helt sikkert en god idé, hvis du også sørger for at skaffe dig en idé om, hvad godt og dårligt oversættelsesarbejde egentlig er. Så kan du nemlig selv sortere imellem de kompetente, professionelle oversættere og de knap så gode løsninger, når du skal vælge imellem alle søgeresultaterne.

Annonce

Der er helt bestemt mange dygtige freelancere derude, og hvis du har netværket i orden, kan du også sagtens være heldig at ramme en guldåre og få gennemarbejdede kvalitetsløsninger hos en selvstændig freelancer, der er ekspert i at arbejde med netop de emner og sprog, du har brug for at få dækket ind.

Hvis du vil være sikker på at få adgang til de dygtigste oversættere inden for mange forskellige sprog og ekspertiseområder på én gang, er det dog altid en god idé at gå efter et professionelt oversætterbureau. Hos bureauerne vil der nemlig typisk være tilknyttet mange forskellige oversættere, som hver især er specialiserede inden for mange forskellige sprog og fagområder.

Hvor mange oversættere er tilknyttet bureauet?

Hvis du skal vælge imellem flere forskellige oversættelsesbureauer, er der flere faktorer, du med fordel kan se nærmere på. En af faktorerne går ud på at undersøge hvor mange oversættere, bureauet har tilknyttet. Antallet af oversættere giver nemlig et fingerpeg om, hvor gode muligheder bureauet har for at tilbyde dig en skræddersyet løsning ved at matche dig med en oversætter, der kan varetage præcis de sprog og emner, du har behov for at få dækket ind.

Annonce

Hvor mange sprog understøtter bureauet?

Du kan også se på hvor mange sprog, oversættelsesbureauet understøtter. Nogle bureauer er eksperter i et enkelt sprogpar som for eksempel dansk og fransk, imens andre oversætter imellem få udvalgte sprogpar.

Hvis du vælger et bureau, der favner bredt over mange forskellige sprog, kan det være et godt fingerpeg om, at bureauet grundlæggende har en særlig ekspertise inden for oversættelsesarbejde i både teoretiske og praktiske henseender, hvilket som regel medfører, at de også har overskud til at kommunikere med dig om opgaven og sikre en gennemsigtighed i arbejdsprocessen, som kan komme dig til gavn i sidste ende.

Annonce

Hvilke fagområder understøtter bureauet?

Lige så vel som antallet af sprog kan indikere noget relevant om bureauets samlede kompetencer, kan antallet af understøttede fagområder gøre det sammen. Det er nemlig altid værd at huske på, at det både kræver faglig og sproglig ekspertise af lave en god oversættelse. Derfor er det et kvalitetstegn, hvis det bureau, du er i dialog med, understøtter flere forskellige typer af professionel oversættelse som f.eks. teknisk, juridisk, medicinsk og finansiel oversættelse.

Annonce

Hvilke andre services tilbyder bureauet?

Når du vælger din samarbejdspartner, kan du også se på om oversættelsesbureauet tilbyder andre services end bare oversættelsesarbejde. Hvis de gør, kan det nemlig være et tegn på, at bureauet har en helhedsorienteret opfattelse af, hvad det indebærer at arbejde med sprog i alle henseender. Hvis bureauet således kan hjælpe med andre sproglige opgaver som f.eks. korrekturlæsning og transskribering, kan det være en indikator om at bureauets oversættere generelt er dygtige sprogarbejdere.

Annonce

Bruger bureauet mennesker eller maskiner?

Hvis et bureau benytter sig af maskinoversættelse, skal du overveje at være varsom med at vælge dem som samarbejdspartner. Selvom det er effektivt, er det sjældent en god løsning at bruge maskinoversættelser, da mange sproglige nuancer går tabt, når ordene overlades til kunstig intelligens. Oversættelse af sprog kræver sproglig intelligens, og den vil altid være højere hos mennesker end hos maskiner.

Denne annonce indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.