Annoncørbetalt indhold

Sådan finder du ud af, om din MacBook skal repareres eller udskiftes

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Flere og flere danskere vælger Apples MacBook, når de skal have ny computer. MacBooks er indbegrebet af strømlinet og elegant design kombineret med et brugervenligt styresystem og en god ydeevne – men Apple ligger ikke i den lave ende af prisskalaen, så hvis den går i stykker, er det en omkostningsfuld fornøjelse at købe en ny.


Annonce

Derfor er den billigste løsning ofte at få repareret MacBooken i stedet for at udskifte den. Det er desuden også den mest bæredygtige løsning og en måde at gøre op med overforbruget i vores brug-og-smid-væk-samfund. Blandt andet derfor er det også blevet nemmere at få repareret elektronik, så du trygt kan vælge reparation af din MacBook frem for udskiftning uden at skulle undvære den for længe eller være begrænset af udvalget af reparatører.

Er du i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig i dit tilfælde? For at finde ud af, om din MacBook kan reddes med en reparation eller bør udskiftes, kan du stille dig selv de tre spørgsmål nedenunder – det afhænger nemlig ofte af dens alder, skader og generelle brug.


Hvor gammel er den? 

Alderen er noget af det vigtigste at tage højde for, når du skal vurdere, om din MacBook skal repareres eller udskiftes. Er den ikke mere end nogle år gammel, vil det i næsten alle tilfælde kunne betale sig at vælge reparation – men er den mere end fem år gammel, kan det meget sjældent betale sig, da den i så fald sikkert ikke har den længste levetid bagefter.


Er den midt imellem de to – omkring 3-4 år gammel – skal du overveje, hvor meget der skal repareres, og hvordan du skal kunne bruge den bagefter. I tilfælde af mindre reparationer, der ikke er for dyre, vil det for det meste være den bedste løsning at få den repareret. Er der derimod tale om en større og mere omfangsrig reparation, går prisen for reparationen måske ikke op med dens levetid, og det vil i så fald være fornuftigt at udskifte den.


Hvad fejler den? 

Som vi har nævnt ovenover, har omfanget af skaderne meget af sige om, hvorvidt det kan betale sig at reparere din MacBook eller ej. Er dit tastatur gået i stykker, er det noget af det billigste at få repareret, mens et sløvt eller dødt batteri ligger i mellemklassen. For de fleste MacBooks, der ikke er alt for gamle, kan skader som disse derfor sagtens blive repareret, så du ikke skal investere i en helt ny, dyr MacBook.

Er din skærm gået i stykker, skal du kigge på andre faktorer – det er nemlig en af de dyreste reparationer. Selvom det stadig er billigere at få repareret skærmen end at købe en ny MacBook, kan det kun betale sig, hvis den ikke er for gammel, og hvis du forventer, at den har en lang levetid bagefter.


Hvordan bruger du den? 

Hvordan og hvor meget du bruger din MacBook har også stor indflydelse på, hvad det kan betale sig at få repareret, og hvad der bør betyde en ny model. Bruger du den primært som arbejdscomputer, kører du store programmer på den eller lignende, er det vigtigt, at den har en god ydeevne, og at den er i tiptop stand hele tiden. I den forbindelse kan det betale sig at få den repareret, hvis du forventer en god ydeevne og lang levetid bagefter, mens det omvendt kan være en fordel at købe en ny, hvis den stadig vil have mangler, når du har fået repareret den umiddelbare skade.

Bruger du den til gengæld kun sjældent til at skrive mails eller browse internettet, kan det sjældent betale sig at købe en ny. Du bruger den så lidt, at det i langt de fleste tilfælde vil være en billigere løsning af få den repareret, også selvom det er i den dyrere ende som udskiftning af skærm. Det betyder ikke så meget, at den ikke længere kan opdateres, eller at den kører lidt langsomt, hvis du ikke bruger den så meget eller ikke bruger den til noget krævende – så hellere spare pengene og miljøet og vælge reparation frem for at købe nyt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.