Annonce
Aarhus

Sådan finder vi de bedste

AARHUS: Udviklingen kører på højtryk i smilets by. Masser af nye, spændende butikker i alle hjørner og kroge i byen. Masser af kultur… events, koncerter, udstillinger m.m. Dynamiske personer, der putter kul på kedlerne og tænker stort. Spisesteder på alle niveauer, inkl. internationale standarder. Men hvem er de bedste af de bedste? De svar giver BYENS BEDSTE 2017. Men kun med din hjælp.

Her får du forløbet af konkurrencen - fra nu og frem til finalen d. 16. november 2017.

Annonce

Kategorierne

BYENS BEDSTE 2017 har 14 kategorier med et særligt fokus på shopping og gå-i-byen-livet. Hvis der er tvivl om placeringen af en foreslået kandidat i kategorierne, så afgør arrangøren, Aarhus Stiftstidende, placeringen.

Kategorierne


 • Byens Bedste Café
 • Byens Bedste Restaurant
 • Byens Bedste Gourmet-oplevelse
 • Byens Bedste Burger
 • Byens Bedste (fredags)øl
 • Byens Bedste Food
 • Byens Bedste Shopping for kvinder
 • Byens Bedste Shopping for mænd
 • Byens Bedste Shoppingoplevelse
 • Byens Bedste Gå-i-byen-sted
 • Byens Bedste Kulturoplevelse
 • Byens Bedste Fit- eller wellness
 • Byens Bedste Ejendomsmægler
 • Stiften-prisen

Indtipning

Du kan være med til at bestemme, hvem der er med i konkurrencen. Fra mandag d. 21. august 2017 til søndag d. 24. september 2017 kan du melde dine kandidater til konkurrencen her på Stiften.dk

Du kan tippe dine favoritter ind i hver kategori. Husk at begrunde hvorfor dit eller dine forslag er byens bedste. Begrundelserne er afgørende i juryens senere udvælgelse. Mere herom nedenfor.

Der er kun én regel: Alle nominerede begivenheder eller steder skal foregå i eller ligge i Aarhus.

De nominerede

Når vi lukker for tilmelding af kandidater søndag d. 24. september 2017 begynder arbejdet med at finde fem nominerede i hver kategori i BYENS BEDSTE 2017.

Juryen afgør, hvem der skal nomineres. Alt sker med afsæt i jeres indtipning. Men det er begrundelserne og ikke antallet af gange, en kandidat er foreslået, der vejer tungest.

• Mandag d. 2. oktober 2017 offentliggør vi de nominerede i de første syv kategorier
• Mandag d. 16. oktober 2017 offentliggør vi de nominerede i de sidste syv kategorier

Juryen


 • Thera Hoeijmans, sanger og tv-vært.
 • Karina Bjørn, tidligere håndboldspiller, nu kendt klummeskribent og kommunikationskonsulent.
 • Jacob Vestervig, journalist og madredaktør, Århus Stiftstidende.
 • Allan Würtz, programchef, radiovært og nok bedre kendt som "Gammelfar" på Radio go!FM.
 • Peter Graulund, AGF-legende og nu tv-kommentator.
 • Jan Schouby, chefredaktør Århus Stiftstidende.
 • Peter Kramer, selvstændig, tidligere direktør for TV2 Østjylland. Formand for juryen

Afstemning

Når de nominerede er offentliggjort begynder afstemningen.

Fra tirsdag d. 3. oktober kl. 12 kan du her på Stiften.dk stemme på din favorit i hver af de første syv kategorier.

Fra tirsdag d. 17. oktober åbner vi for afstemningen i de sidste syv kategorier.

Regler

Det er tilladt at stemme én gang pr. kategori.

Århus Stiftstidende forbeholder sig retten til at annullere stemmer, hvis disse vurderes at være afgivet i strid med ovenstående. Disse stemmer vil således ikke længere være gældende i hverken afstemningen eller i præmielodtrækningen.

Som nomineret er det helt i orden at opfordre folk til at stemme via sociale medier, plakater, postkort, happenings eller mund-til-mund metoden. Men det er IKKE tilladt at 'købe' sig til stemmer f.eks. ved at udskrive konkurrencer, give rabat eller gaver som modydelse for stemmer.

Vurderer juryen/Århus Stiftstidende, at der har været tale om snyd, vil den pågældende nominerede få sine stemmer nedjusteret forholdsmæssigt eller - i yderste konsekvens - blive diskvalificeret. Ved diskvalifikation vil den nominerede ikke længere deltage i afstemningen, og afgivne stemmer på den nominerede vil ikke være gældende i præmielodtrækningen.

NYT
I år har vi indført, at Byens Bedste-juryen også har en stemme i kapløbet. Juryens stemmer tæller 25% i den endelige afgørelse.

Præmier

Alle, der afgiver stemmer i BYENS BEDSTE 2017 deltager automatisk i lodtrækningen om dette års publikumspræmie: En rejse for to til Milano til en værdi af 14.000 kroner.

Når man afgiver sin stemme til Byens Bedste 2017, siger man samtidigt ja tak til løbende at modtage tilbud på unikke oplevelser og eksklusive fordele fra Klub Østjylland.

Mails fra Klub Østjylland, der er Århus Stiftstidendes fordelsklub, indeholder tilbud, konkurrencer eller quizzer - særlige tilbud på avisabonnementer, rejser, busture, ophold, koncerter, foredrag, mad og vin, samt produkter inden for bolig, skønhed, børn, have, velvære, sport og elektronik.

Man kan naturligvis altid afmelde sig igen, hvis man ikke ønsker nyheder og tilbud fra Klub Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce