Annonce
Danmark

Sådan gør andre: Assens skal skylle tomme glas - det skal København ikke

Så skrabet er Nutellaglasset, når Otto Hansen smider det i den grønne spand. Det ville være fint i Københavns Kommune, men I Assens skal det være skyllet, så der stort set ikke er rester tilbage, er det ikke muligt, så skal det smides i dagrenovationsspanden. Foto: Nils Svalebøg
Madrester kan ligefrem være en fordel i renseprocessen, oplyser Københavns Kommune
Annonce

København: "Emballagen skal være skrabet og drypfri, men du behøver ikke vand for at rengøre det".

Sådan lyder det i en video til Københavns Kommunes borgere om sortering af emballageaffald. Det er altså ok, at makreldåsen stadig lugter af makrel, og at man kan se resterne af det syltetøj, der har været i glasset.

Og selv om låget er af metal, er det også ok at lade det være skruet på.

Boede han i Københavns Kommune, kunne Otto Hansen fra Skallebølle, der har startet sin egen lille kamp mod det, han anser for meningsløst ressourcespild, altså helt undgå det vandforbrug, der skal til for at skylle mademballage fri for madrester - og slippe for at blive sprunget over, når spanden skal tømmes.

For i Assens Kommune skal glas være rene, når de kommer i genbrugsspanden. Modsat i København.

- Vores aftale med det glasværk, vi sender glas til, er, at det skal være tømt for indhold, men det behøver ikke være vasket. Madrester kan faktisk bidrage til at nedbryde rester fra etiketter, fortæller presseansvarlig i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune Mia Jørgensen.

Annonce

Ryger til forbrænding

Samme besked giver Miljøstyrelsen i øvrigt til forbrugeren i videoen "Tips om affald og rengøring".

Heraf fremgår det, at mens pap og papir ikke kan genanvendes, hvis det er vådt eller beskidt, så behøver glas ikke være rent. I videoen vises blandt andet et Nutellaglas tømt i samme grad, som det Otto Hansen fra Skallebølle ikke kunne få godkendt.

Hos Dansk Affald i Vojens, der modtager det genanvendelige affald fra blandt andre Assens Kommune, bekræfter Lene Christensen fra Miljø og Produktion, at man ikke kan aflevere noget, der indeholder madrester, og hun præciserer, at et syltetøjsglas skal være skyllet.

- Det skal være skyllet, hvis vi skal aftage det. Man kan ikke aflevere noget med madrester, så ryger det til forbrænding, og det kan ingen være interesseret i, påpeger Lene Christensen.

I følge Otto Hansen kræver firmaet Marius Pedersen, der er en af de store operatører på affalds- og genbrugsområdet, heller ikke, at glas skal være vasket, før det smides til genanvendelse. Forklaringen er ifølge Otto Hansen, at glasset alligevel vaskes ved høje varmegrader.

Det har på grund af ferie hos Marius Pedersen ikke være muligt at få dette bekræftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce