Annonce
Blog

- Sådan gik det ikke til, da jeg som mormor/farmor var på mandejagt

Men også modne mennesker kan vokse fra hinanden og dermed ikke længere være gode for hinanden. I min verden bliver et forhold ikke værdiløst, fordi det ikke - som håbet - varede livet ud.


Jeg blev positiv overrasket, da en public service-kanal som DR1 ville tage temaet omkring ældre kvinder og deres kærestesøgen op. Også selvom titlen ”mormor på mandejagt” skurrede lidt i mine blufærdige thybo-ører.

Jeg finder emnet væsentligt, fordi jeg fra mit arbejde som foredragsholder og coach er vidende om, at mange ældre lever alene imod deres vilje og dybeste behov. Vi lever i en tid, hvor ensomhed og mangel på relationer er en svær udfordring i alderdommen. Vi ved, at et godt netværk er en vigtig faktor for sund aldring af krop og psyke, og at behovet for tryghed og nærhed ikke bliver mindre med alderen. Der tales om, at ældre på plejehjem kan lide af hudsyge grundet mangel på kærtegn. Altså er der mange grunde til at kaste lys over datingmarkedet for ældre, og dermed hjælpe til med at afbøde ufrivillig ”alenesomhed.”

Efter udsendelserne er det min oplevelse, at de fire kvinder ikke var repræsentative for seniorsinglekvinder. Måske var disse kvinder udvalgt, fordi der var ”ekstra gang” i dem?

Men desværre efterlod udsendelserne indtrykket, at det for ældre nærmest er umuligt at finde en partner på nettet. Virkelig ærgerligt, hvis det måske afholder mere forsigtige seniorsingler fra at forsøge at finde ”den seneste ene” på nettet.

Jeg har stadig den overbevisning, som jeg gav udtryk for i artiklen ”Netdating er Guds gave til modne mennesker” her i Stiften oktober 2013: Nemlig at nettet kan være en genvej til at finde kærligheden.

Jeg har gennem tiden hjulpet mange kunder med at finde en partner på nettet.

Personligt føler jeg mig også heldig. Som det fremgår af artiklen i 2013 mødte jeg min daværende mand på nettet efter at have levet 23 år som alenemor. Forholdet varede tæt på 10 år, hvoraf vi var gift i de otte. Men også modne mennesker kan vokse fra hinanden og dermed ikke længere være gode for hinanden. I min verden bliver et forhold ikke værdiløst, fordi det ikke - som håbet - varede livet ud.

For at lykkes med sin partnersøgen, skal man gå seriøst til værks. Det kræver refleksion og tålmodighed. For nogle indebærer det flere ”dårlige fisk” i nettet, før guldfisken dukker op. I den modne alder skal der nok være mere fokus på ”situationen” end på ”personen”. Vil man virkelig leve tæt på en anden person? Er man fleksibel og parat til nødvendige kompromisser? Hvis ja, så er det min erfaring, at flere ældre skal omkodes. Mange bærer rundt på indre billeder af det, de tændte på som yngre. De tror derfor fejlagtigt, at manglende kemi ved første møde betyder, at der ikke på sigt kan opstå et brugbart match.

Min ”reklame” for netdating for seniorer er baseret på endnu en personlig positiv erfaring. To år efter min skilsmisse meldte jeg mig igen på nettet. Og efter kun to måneder, mødte jeg Poul. Poul, hvis profilfoto på nettet var så langt fra min type, at jeg som ung ville have afslået et personligt møde. Men lykkeligvis var jeg gammel og klogere. Vi klikkede, talte og grinede ved første møde for mere end 20 måneder siden. Og vi snakker, griner og hygger stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce