Annonce
Blog

- Sådan gik det ikke til, da jeg som mormor/farmor var på mandejagt

Men også modne mennesker kan vokse fra hinanden og dermed ikke længere være gode for hinanden. I min verden bliver et forhold ikke værdiløst, fordi det ikke - som håbet - varede livet ud.


Jeg blev positiv overrasket, da en public service-kanal som DR1 ville tage temaet omkring ældre kvinder og deres kærestesøgen op. Også selvom titlen ”mormor på mandejagt” skurrede lidt i mine blufærdige thybo-ører.

Jeg finder emnet væsentligt, fordi jeg fra mit arbejde som foredragsholder og coach er vidende om, at mange ældre lever alene imod deres vilje og dybeste behov. Vi lever i en tid, hvor ensomhed og mangel på relationer er en svær udfordring i alderdommen. Vi ved, at et godt netværk er en vigtig faktor for sund aldring af krop og psyke, og at behovet for tryghed og nærhed ikke bliver mindre med alderen. Der tales om, at ældre på plejehjem kan lide af hudsyge grundet mangel på kærtegn. Altså er der mange grunde til at kaste lys over datingmarkedet for ældre, og dermed hjælpe til med at afbøde ufrivillig ”alenesomhed.”

Efter udsendelserne er det min oplevelse, at de fire kvinder ikke var repræsentative for seniorsinglekvinder. Måske var disse kvinder udvalgt, fordi der var ”ekstra gang” i dem?

Men desværre efterlod udsendelserne indtrykket, at det for ældre nærmest er umuligt at finde en partner på nettet. Virkelig ærgerligt, hvis det måske afholder mere forsigtige seniorsingler fra at forsøge at finde ”den seneste ene” på nettet.

Jeg har stadig den overbevisning, som jeg gav udtryk for i artiklen ”Netdating er Guds gave til modne mennesker” her i Stiften oktober 2013: Nemlig at nettet kan være en genvej til at finde kærligheden.

Jeg har gennem tiden hjulpet mange kunder med at finde en partner på nettet.

Personligt føler jeg mig også heldig. Som det fremgår af artiklen i 2013 mødte jeg min daværende mand på nettet efter at have levet 23 år som alenemor. Forholdet varede tæt på 10 år, hvoraf vi var gift i de otte. Men også modne mennesker kan vokse fra hinanden og dermed ikke længere være gode for hinanden. I min verden bliver et forhold ikke værdiløst, fordi det ikke - som håbet - varede livet ud.

For at lykkes med sin partnersøgen, skal man gå seriøst til værks. Det kræver refleksion og tålmodighed. For nogle indebærer det flere ”dårlige fisk” i nettet, før guldfisken dukker op. I den modne alder skal der nok være mere fokus på ”situationen” end på ”personen”. Vil man virkelig leve tæt på en anden person? Er man fleksibel og parat til nødvendige kompromisser? Hvis ja, så er det min erfaring, at flere ældre skal omkodes. Mange bærer rundt på indre billeder af det, de tændte på som yngre. De tror derfor fejlagtigt, at manglende kemi ved første møde betyder, at der ikke på sigt kan opstå et brugbart match.

Min ”reklame” for netdating for seniorer er baseret på endnu en personlig positiv erfaring. To år efter min skilsmisse meldte jeg mig igen på nettet. Og efter kun to måneder, mødte jeg Poul. Poul, hvis profilfoto på nettet var så langt fra min type, at jeg som ung ville have afslået et personligt møde. Men lykkeligvis var jeg gammel og klogere. Vi klikkede, talte og grinede ved første møde for mere end 20 måneder siden. Og vi snakker, griner og hygger stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce