Annonce
Kultur

Sådan har du ikke set Musikhuset før: Skam skal være en intim oplevelse

Aveny-T direktør Jon Stephensen håber, at også "Skam 2" vil finde vej til Musikhuset Aarhus. "Skam" spiller i Musikhuset fra tirsdag. I den anledning er Store Sal er gjort mindre, og scenen er udbygget for at skabe en mere intim stemning. Foto: Kim Haugaard

Når forestillingen "Skam" har jyllandspremiere i Musikhuset, kan publikum opleve Store Sal på en helt ny måde.

Annonce

AARHUS: Forestillingen "Skam" vender op og ned på Store Sal. I orkestergraven er der bygget et 'catwalk-podie' ud fra scenen og har stolene vendt med siden til.

Salens balkon og bageste del er lukket af for at skabe en mere intim oplevelse. Samtidig bruger skuespillerne ikke bare scenen men hele rummet, når de i løbet af forestillingen kommer rundt blandt publikum.

- Det er for at komme tættere på. Nu er der tre første rækker i stedet for én. Vi kommer ud i salen. Skuespillerne er i hele rummet for at bryde ideen op, at teater kun foregår på en scene. Vi prøver at gøre til en intim oplevelse, hvor alle er en del af forestillingen, forklarer Jon Stephensen, teaterdirektør på Aveny-T og scenograf på forestillingen.

Den særlige opstilling gør, at der er plads til 705 gæster i salen, mod normalt cirka 1600 med balkon og orkestergrav, hvilket Musikhuset ikke har prøvet før.

Musikhuset har seks forestillinger af "Skam", og er der i skrivende stund solgt 3300 billetter. Derudover er der to skoleforestillinger med 1100 solgte billetter.

Annonce

Med præsten i teatret

Kunstnerisk chef Mette Kier oplever, at Musikhuset med en forestilling som "Skam", når ud til et yngre publikum, blandt andet fordi den tager afsæt i noget, de kender i forvejen.

- Men det er en kombination, for der er også voksne blandt publikum, så forestillingen giver noget at være sammen om på tværs af generationer. Vi har også oplevet nogle præster, der gør "Skam" til en del af konfirmationsforberedelsen, for på den måde at sætte de emner på dagsordenen, som optager de unge. Det er emner, som er gældende uanset, hvornår man har været i puberteten, siger Mette Kier.

"Skam" er tænkt som en serie på fire. "Skam 2" er netop blevet vist i København og Jon Stephensen skal nu i gang med at caste til "Skam 3", som får premiere i september 2019.

Om "Skam 2" også finder vej til Musikhuset er endnu for tidligt at sige.

- Vi er i dialog med Aveny-T omkring det, men har endnu ikke taget den endelige beslutning. Det er lige med at få enderne til at nå sammen, for det er jo ikke som sådan en turnéforestilling, siger Mette Kier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce