x
Annonce
Aarhus

Sådan kan Ceres-grunden tage sig ud

Visualisering: C.F. Møllers Tegnestue

Royal Unibrew A/S laver byggeaftale med A. Enggaard A/S, der håber på at kunne gå i gang med storstilet projekt på Ceres-grund ved årsskiftet

Det bliver entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard A/S, der kommer til at bygge på den store grund mellem Aarhus Å og Silkeborgvej, hvor Ceres frem til 2008 bryggede byens øl.

Annonce

Grundens ejer, Royal Unibrew A/S og A. Enggaard A/S underskrev fredag en samarbejdsaftale, der giver A. Enggaard A/S ret til at bygge på Ceres-grunden.

»Nu glæder vi os bare til at komme i gang og skabe en god bydel centralt i Aarhus,« siger direktør Asger Enggaard.

Hans firma har stået bag en del bygninger i Aarhus med udvidelsen af Musikhuset og byggeriet af Scandic-hotellet, hvor Østergades Hotel engang lå, som de mest markante.

Og Henrik Brandt, adminstrerende direktør i Royal Unibrew, er sikker på, at han har fundet den rigtige samarbejdspartner.

»Det er et firma med den fornødne lokale forståelse, fleksibilitet og forretningsmæssige sans,« siger han.

Samarbejdsaftalen med Royal Unibrew er skruet sådan sammen, at A. Enggaard A/S i første omgang får ret til at bygge på mindst 30.000 af de 140.000 kvadratmeter, som lokalplansforslaget udlægger.

Senest ni måneder efter, at lokalplanen er vedtaget af Aarhus Byråd skal A. Enggaard A/S have forberedelserne på plads og byggeriet i gang.

Først hvis det krav er overholdt, kan A. Enggaard A/S udnytte de efterfølgende optioner og bygge på resten af Ceres-grunden.

»Det har ligget Royal Unibrew på sinde at sælge til nogle, der ikke er spekulanter, men til nogle, der kun kan være partnere, hvis de rent faktisk får tingene til at lykkes, så de kommer i gang med at bygge,« siger Asger Enggard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce