Annoncørbetalt indhold

Sådan kommer du i gang med at handle med CFD’er

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Investeringsbølgen raser over Danmark, og siden det bratte dyk i aktiekurserne i forbindelse med udbruddet af corona, har kurserne nærmest steget uafbrudt. Det har vakt stor interesse for aktier, men også for andre investeringsalternativer som f.eks. CFD’er. CFD’er er dog en anelse mere komplekse at forstå sammenlignet med aktier, og derfor kan du her læse mere om, hvordan du bør gribe CFD-handel an.

Hav styr på det grundlæggende

Annonce

Handl med CFD'er på en platform kræver først og fremmest, at du har styr på det grundlæggende omkring CFD’er. Hvis du hverken ved, hvad en CFD er, eller hvordan investering i CFD’er fungerer, bør du starte med at lære dette. Kaster du dig blot ud i CFD-handel med det samme uden noget forudgående kendskab til denne investeringsform, risikerer du at miste dele eller endda hele din investering; ganske enkelt fordi du ikke ved, hvad du laver.

Der findes heldigvis flere forskellige troværdige kilder på nettet, der i detaljer forklarer, hvad en CFD er, og hvordan du investerer i den. F.eks. har SKAT skrevet en artikel, der handler om netop dette.

CFD’er – kort fortalt

Kort fortalt er en CFD ikke et egentligt aktiv, men i stedet et syntetisk produkt. Det vil sige, at du – i modsætning til f.eks. investering i aktier – ikke ejer noget underliggende aktiv. I stedet kan du anskue en CFD for en slags finansielt væddemål, hvor køber og sælger ”vædder” om, hvorvidt kursen på det underliggende aktiv stiger eller falder. Her tjener køber penge, hvis aktivet stiger i værdi, mens sælger tjener penge, hvis det falder i værdi.

En af fordelene ved at handle med CFD’er er, at de giver mulighed for at shorte – altså at sælge et aktiv, du ikke har i håbet om, at kursen falder. Du kan således spekulere imod bestemte aktiver. Den anden fordel er, at det med CFD’er er langt nemmere at geare dine investeringer, hvis du ønsker at eksponere dig yderligere i en given investering.

Start i det små

Første gang, du skal investere i CFD’er online, anbefales det enten, at du investerer fra en demokonto, hvor investeringer sker for fiktive midler, eller at du alternativt investerer for mindre beløb. På den måde sikrer du dig, at du ikke får en grim overraskelse i tilfælde af, at du ikke har sat dig ordentligt ind i tingene.

I takt med, at du laver mindre investeringer og bliver fortrolig med både platform og CFD’er generelt, kan du så efterfølgende begynde at øge dine eksponeringer, indtil du rammer det ønskede niveau. Det kan muligvis betyde, at du går glip af en ekstra gevinst i starten – men omvendt sikrer du dig muligheden for at lære at investere i CFD’er i ro og mag uden at skulle tage store risici.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.