Annoncørbetalt indhold

Sådan tjekker du nemt bremserne på din bil

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Bremserne er en afgørende del af sikkerhedsudstyret i en bil. De er fuldstændigt afgørende for din, din families og dine medbilisters trafikale sikkerhed, men mange bilister får ikke tjekket bremserne eller tænker simpelthen ‘går den så går den’. Den går lige indtil det går galt, og så ærgrer man sig over, at man ikke tog sit ansvar som bilist alvorligt og fik tjekket og skiftet sine bremser og bremsekomponenter.

Annonce

De to mest almindelige elementer at skulle udskifte i bremsesystemet er bremseklodser og bremsevæske.

Hvordan tjekker du dine bremser?

Der er nogle helt indlysende tegn på, at dine bremser skal tjekkes. Hvis bremselampen lyser eller hvis bremserne piver, støjer, trækker eller vibrerer, så skal du have dem tjekket. Hvis dine bremser fremstår godt, men du har lyst til selv at tjekke dine bremser, så er der forskellige test, du kan udføre, for at sikre at alt er godt.

Pedaltest

Det første du kan gøre, er at lave en test af bremsepedalen. Træd pedalen hårdt ned og hold et konstant tryk med. Pedalen må ikke kunne trykkes længere ned end halvvejs og må ikke ‘synke’ efterfølgende.

Hård opbremsning

Kør ud på et øde sted, hvor du ikke generer andre eller selv kommer i fare. Det kan være en øde parkeringsplads eller markvej. Kør så omkring 30 kilometer i timen, og brems hårdt op. Tommelfingerreglen er, at din bil skal holde helt stille inden for seks meter. Hvis det ikke er tilfældet, så fungerer dine bremser ikke optimalt. Denne test vil kun vise, at bremserne ikke virker optimalt, men vil ikke hjælpe med fejlfinding.

Hvordan fungere bremser?

De fleste moderne biler har skivebremser. Det vil sige at alle fire hjul på bilen har en individuel bremse monteret, der består af en skive, en bremseklods og en kaliber. Skiven drejer rundt med hjulet, men kaliberen og bremseklodsen sidder fast. Når føreren af bilen trykke på pedalen, sendes kaliberen med bremseklodsen ind mod skiven. Det skaber stor modstand og friktion, og det er det, der bremser din bil. Bremseklodserne er med vilje lavet i et blødere materiale, så de slides hurtigere end metalet, men derfor skal de også skiftes oftere.

Hvad er bremseklodser?

Bremseklodserne bare en lille del af skivebremsesystemet i din bil. Når bremsepedalen trædes ned af dig, så skubbes bremseklodserne mod skiven i et skivebremsesystem. Det gør at bilen bremses.

Hvordan tjekker du bremseklodserne?

Det er svært at sige, hvor ofte man skal skifte bremseklodser. Det kommer både an på hvor meget, hvor og hvordan du køre. De skal skiftes, når de er slidt ned. Når der er et par milimeter tilbage af det bløde materiale, så skal de skiftes.

Det bedste, du kan gøre, er selv at tjekke bremseklodserne. Du kan egentlig se bremseklodsernes ved blot at kigge på dem udefra, men nogle bremseklodser er monteret lidt skævt, så de bremser mere på indersiden. I det tilfælde vil du ikke kunne se slitagen udefra. Det bedste er at tage bremseklodserne ud, så du kan se hvor meget af sliddelen, der er tilbage. Udover skal det nævnes, at alle bremseklodserne skal være slidt ens og se rene og pæne ud.

Hvad er bremsevæske?

Bremsevæsken er en ikke-komprimerbar væske, der kan tåle højt tryk og høje temperaturer. Det er olien inde i bilens hydrauliske bremsesystem. Det er trykket fra bremsevæsken, der gør at delene i bremsesystemet virker og bevæger sig.

Over tid absorberer bremsevæsken fugt fra luften. Vandet i olien gør, at bremsevæsken mister mange af sine vigtige kvaliteter. Derfor skal bremsevæsken skiftes indimellem. Mange mekanikere tyer til at skifte væsken en gang eller to om året, men alle biler og motorer har forskellige behov. Læs brugsanvisning for din motor og din bremsevæske for at være sikker. Din bil er flere bremser

Din bil har ikke kun et bremsesystem. Det system vi har behandlet indtil videre, er driftsbremsen. Derudover er der også en nødbremse, en parkeringsbremse, som også kendes som håndbremsen, og ABS-bremser.

Informationskilder:

https://www.autobutler.dk/bilens-abc/skifte-bremsevaeske

https://www.bildeleshop.dk/bremseklodser

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.