Annonce
Østjylland

Sælunge risikerer at dø på strand

Sælungen ved Saksild Strand er sød. Men må ikke røres. Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

En sælunge ligger på stranden nær Saksild. Nu kæmper de lokale for at oplyse folk om, at de ikke må røre den.

ODDER: Gæster på Saksild og Rude strand møder i disse dage et særligt syn. En lille sælunge på omkring en halv meter ligger på stranden og kigger. Det skriver TV2 Østjylland.

En af de heldige, som har set sælungen, er Anne Tegllund Hvillum fra Saksild Strand. Det skete i tirsdags, da hun var ude at gå med hunden.

Hun mener, at den har ligget forskellige steder på stranden de seneste fem dage. Hun er glad for, at hun har set det lille væsen.

- Jeg synes, det er fantastisk og livsbekræftende at få lov at opleve det, siger Anne Tegllund Hvillum til TV2 ØSTJYLLAND.

Dyrenes Beskyttelse fortæller, at der formentlig her er tale om en sælunge. Men mange mennesker tager faktisk fejl, fordi en voksen sæl ofte er mindre, end folk lige tror.

Annonce

Anne Tegllund Hvillum kæmper nu for, at interessede folk skal informeres om, at de ikke må røre ved sælungen.

Hvis det sker, så vil det nemlig stresse ungen.

- Det er ikke sikkert, at ungerne har en alder, hvor de formår at flygte. Så de kan stresse meget, forklarer Michael Carlsen til TV2 Østjylland.

Derfor skal folk informeres, mener Anne Tegllund Hvillum.

- Det ville være trist, hvis den dør på grund af, at mennesker har været henne og røre den, siger hun.Lokale fra området kæmper også for at give sælungen fred, siger hun.

- Der er sat papirer op i området om, at der ligger en sælunge, og hvordan man skal forholde sig til det, siger Anne Tegllund Hvillum, der også har lavet et opslag på facebook, der er nået vidt omkring.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce