Annonce
Østjylland

Sælunge risikerer at dø på strand

Sælungen ved Saksild Strand er sød. Men må ikke røres. Foto: TV2 ØSTJYLLAND/

En sælunge ligger på stranden nær Saksild. Nu kæmper de lokale for at oplyse folk om, at de ikke må røre den.

ODDER: Gæster på Saksild og Rude strand møder i disse dage et særligt syn. En lille sælunge på omkring en halv meter ligger på stranden og kigger. Det skriver TV2 Østjylland.

En af de heldige, som har set sælungen, er Anne Tegllund Hvillum fra Saksild Strand. Det skete i tirsdags, da hun var ude at gå med hunden.

Hun mener, at den har ligget forskellige steder på stranden de seneste fem dage. Hun er glad for, at hun har set det lille væsen.

- Jeg synes, det er fantastisk og livsbekræftende at få lov at opleve det, siger Anne Tegllund Hvillum til TV2 ØSTJYLLAND.

Dyrenes Beskyttelse fortæller, at der formentlig her er tale om en sælunge. Men mange mennesker tager faktisk fejl, fordi en voksen sæl ofte er mindre, end folk lige tror.

Annonce

Anne Tegllund Hvillum kæmper nu for, at interessede folk skal informeres om, at de ikke må røre ved sælungen.

Hvis det sker, så vil det nemlig stresse ungen.

- Det er ikke sikkert, at ungerne har en alder, hvor de formår at flygte. Så de kan stresse meget, forklarer Michael Carlsen til TV2 Østjylland.

Derfor skal folk informeres, mener Anne Tegllund Hvillum.

- Det ville være trist, hvis den dør på grund af, at mennesker har været henne og røre den, siger hun.Lokale fra området kæmper også for at give sælungen fred, siger hun.

- Der er sat papirer op i området om, at der ligger en sælunge, og hvordan man skal forholde sig til det, siger Anne Tegllund Hvillum, der også har lavet et opslag på facebook, der er nået vidt omkring.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce