Annonce
Debat

Sænk skatten for grønne byggerier

Der bør stilles flere grønne krav til nybyggerier, mener læserbrevsskribenterne. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

LÆSERBREV: Bygninger i Aarhus skal producere og lagre energi! Ingen tvivl om det. Lige nu opføres der mange byggerier i Aarhus, men få er revolutionerende ud fra energimæssige perspektiver. Vi står i en virkelighed, hvor mange af de byggerier, der gives tilladelse til, rent faktisk er bygget til fortiden. Fremtiden kalder på byggerier, som er en del af løsningen på klimaudfordringerne fremfor at forstærke dem.


Indtil Christiansborg kommer ind i kampen, vil vi i SF skubbe ekstra til motivationen gennem et økonomisk incitament.

Mette Bjerre og Liv Gro Jensen


Indtil videre har Aarhus Byråd ikke gode muligheder for at kræve vidtrækkende vedvarende energiløsninger i lokalplanerne. Indtil Christiansborg kommer ind i kampen, vil vi i SF skubbe ekstra til motivationen gennem et økonomisk incitament. Lige nu kan vi ikke stille krav i tilstrækkelig grad til bygherrer i Aarhus, så de for alvor også leverer på energi-agendaen. Vi opfordrer tit i byrådssalen, men kan konstatere, at der ikke sker den store udvikling. Der skal åbenbart mere til, og det leverer SF gerne på.

Derfor foreslår vi, at de byggeprojekter, der går i førertrøjen på udviklingen af energiproduktion og -lagring, belønnes økonomisk ved, at de fritages for betaling af dækningsafgift og/eller grundskyld i 10 år. Forslaget skal behandles i budgetforhandlingerne i september. Vi lægger op til en forsøgsordning, der løber i fem år med en beløbsramme maksimalt fem millioner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mobil testenhed tilbage i Gellerup: Svært at få beboerne til at flytte sig

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

AGF

Det Hvide Snit:  Er der bund i ny, ambitiøs AGF-målsætning - og hva' ka' OB?

AGF For abonnenter

Bagkanten: Sæsonen er knap begyndt, men David Nielsen skal allerede ud i krogene for at finde friske spillere

Annonce