Annonce
Aarhus

Særlige corona-regler for parkering forlænges: Beboere i Aarhus Midtby kan lade bilen stå døgnet rundt

Aarhus Kommune forlænger en suspendering af de normale parkeringsregler for beboere med parkeringslicens i Aarhus Midtby. Det skyldes, at mange fortsat har brug for at arbejde hjemme - og dermed ikke har mulighed for som krævet at holde parkeringsbåsene fri i dagtimerne. Foto: Kim Haugaard
Aarhus Kommune vil fortsat give beboerne i midtbyen mulighed for at parkere frit døgnet rundt. Begrundelsen er, at mange stadig arbejder hjemme på grund af corona-krisen. Beslutningen er truffet efter nøje overvejelser.

AARHUS: De midlertidige og lempelige corona-regler for beboere med parkeringslicens i Aarhus midtby er forlænget.

Dermed kan beboere med licens til Zone 1 i midtbyen fortsat lade bilerne stå i parkeringsbåsene i hverdagene fra klokken 9.00 til 17.00.

Normalt er det tidsrum ikke med i parkeringslicensen. Men midt i marts suspenderede Aarhus Kommune reglerne for at hjælpe århusianere, der arbejder hjemme under corona-krisen. Hjemmearbejdet betyder, at de i dagtimerne ikke skal bruge bilen til og fra arbejdspladsen - og derfor behøver en parkeringsplads ved bopælen.

Den midlertidige suspendering udløb i mandags. Men det er nu besluttet at forlænge den særlige undtagelsestilstand på parkeringsområdet til onsdag 8. juni.

- Danmark begynder så småt at åbne. Men der er fortsat en del mennesker, som arbejder hjemme. Dem, deres arbejdsgivere og den trinvise åbning vil vi understøtte ved at forlænge suspenderingen, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Annonce

Der er mange hensyn at afveje, og ingen løsninger kan desværre imødekomme alle behov. Lige nu vejer hensynet til de hjemmearbejdende beboere i Aarhus Midtby mest på vægten, og andre må være tålmodige.

Bünyamin Simsek (V), rådmand

De mange hensyn

De normale regler for parkering i Aarhus Midtby skal blandt andet gavne byens butikker.

Ved at holde friholde parkeringspladser i dagtimerne skabes der plads til den strøm af kunder, som de forretningsdrivende har brug for.

Aktuelt er butikkerne i fuld gang med genåbningen efter corona-nedlukningen. Det indgik i overvejelserne, da Aarhus Kommune traf beslutningen om at forlænge suspenderingen af parkeringsreglerne til fordel for beboerne.

- Der er mange hensyn at afveje, og ingen løsninger kan desværre imødekomme alle behov. Lige nu vejer hensynet til de hjemmearbejdende beboere i Aarhus Midtby mest på vægten, og andre må være tålmodige. Vi genovervejer situationen, når forlængelsen af suspenderingen udløber i juni, understreger Bünyamin Simsek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce