Annonce
Kultur

Særligt udvalgt for sjette gang

Århusiansk kunstner er med på Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

Annonce

Den århusianske kunstner Mariane Lyngsø er endnu en gang blevet optaget på en af landets censurerede udstillinger.

Inden for de senere år har Mariane Lyngsø slået sit navn stærkt fast, og med deltagelsen på Kunstnernes Efterårsudstilling lige nu på Den frie på Oslo Plads i København er det sjette gang, censorernes strenge blikke har ladet hende slippe gennem nåleøjet.

Hun har tre værker med på KE, der kan ses til søndag 9. november.

Hovedværket er en gammel lænestol med titlen Naked. Bag den hænger på væggen to fotografier, som er optagelser af momenter fra stolen.

»Stolen er min egen. Jeg tog stoffet af den og har med skalpel og saks barberet mønstre i den. Fotografierne er motiver af det,« siger Mariane Lyngsø, der netop har flyttet sit atelier fra kunstnergruppen Krapplak på Oddervej i Højbjerg til hjemmet i Åbyhøj.

»To af de tre børn er flyttet hjemmefra, så nu har jeg plads og kan skabe liv i huset,« forklarer hun.

Den 51-årige tidligere grafiske designer, har været med på de censurerede udstillinger Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup 2011, 2012 og 2013, Nordkraft-udstillingen i Aalborg 2012, Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus 2013 samt nu KE 2014.

Den århusianske kunstner Marianne Jørgensen var blandt censorerne på KE 2014.

Hun siger:

»Vi fik en vældig diskussion ud af Mariane Lyngsøs værker. Der var ikke tvivl om, at hun skulle med. Stolen, hvorfra elementerne er fjernet, er et fint værk i al sin nøgenhed. Vi kunne lide, det var råt. Vi fjernede et element med nogle løsdele og syntes, at det ændrede udtrykket til noget bedre,« siger Marianne Jørgensen, der netop er blevet hædret på fornemste vis med Carl Nielsen og Anne-Marie Carl Nielsen legat på 600.000 skattefrie kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce