x
Annonce
Sport

Sæsonenen er slut for Bakken Bears: Stadig uklart om de bliver dansk mester

Ryan Evans og resten af Bakken Bears-truppen kommer ikke til at spille flere kampe i denne sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard
Tirsdag aften fik Bakken Bears endelig klar besked om, at sæsonen er slut. Dermed kan udenlandske spillere rejse hjem.

BASKETBALL: Der bliver ikke spillet mere basketball i Danmark i denne sæson.

Tirsdag aften besluttede Basketligaen på et telefonmøde at aflyse sæsonen grundet corona-pandemien.

Det vides endnu ikke om der kåres en dansk mester, det skal Danmarks Basketball-Forbund (DBBF) senere beslutte. Bakken Bears fører grundspillet og vil i tilfælde af, at sæsonen ikke annulleres, vinde DM.

Alligevel slutter Bakken Bears’ sæson som et stort antiklimaks. Mandag fandt klubben ud af, at deres semifinale i FIBA Europe Cup er udsat til efter sommerferien, og tirsdag blev også den danske sæson altså lukket ned.

- Det er ærgerligt, at dét, der kunne blive en drømmesæson, ender med ingenting. Når det er sagt, så er sport bare sport og vi er kun en lille del af det her, vi er en del af lige nu.

- Nu har vi lige hørt statsministeren sige, at man ikke må samles mere end ti personer – og det siger jo sig selv, at i så fald ville det være umuligt for os at træne, hvilket vi heller ikke har gjort siden i onsdags. Så jeg forstår bestemt godt beslutningen, selvom den ærgrer mig, understreger Michael Piloz.

Aflysningen af sæsonen betyder, at de udenlandske spillere i klubben nu er frie til at rejse hjem.

Bakken Bears, der i februar vandt pokalturneringen, har fem spillere fra den nuværende trup på kontrakt for den kommende sæson: Ryan Evans, Michel Diouf, Darko Jukic, Thomas Lærke og Morten Sahlertz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce