Annonce
Debat

Sæt medarbejderne fri: Vi vil have det nære i højsædet

"For os handler nærhedsreformen om frihed og faglighed. Mere frihed til lokalt at skabe løsningerne i hverdagen med beboerne, medarbejdere og de pårørende. De er eksperterne i deres liv", skriver Jens Joel og Polly Dutschke. Arkivfoto: Morten Stricker

DEBAT: Regeringen har lanceret en nærhedsreform. Det er en rigtig god idé, men lad os sammen diskutere, hvordan vi kan komme endnu længere, give plads til omsorg og faglighed ude på de enkelte plejehjem og skrue ned for central styring og bureaukrati.

Det nære skal være i højsæde. Vi skal have høj kvalitet i velfærden. Det kræver, at ansvaret ligger lokalt hos medarbejdere og ledelsen på et plejehjem.

For os handler nærhedsreformen om frihed og faglighed. Mere frihed til lokalt at skabe løsningerne i hverdagen med beboerne, medarbejdere og de pårørende. De er eksperterne i deres liv.

Med regeringens frihedsforsøg er en række kommuner sluppet helt fri, heraf tre på ældreområdet. Vi glæder os til at se resultaterne og lære af dem, men vi skal ikke vente tre år med at skabe større lokalt engagement og plads til fagligheden på alle andre plejehjem.


Som det er nu, bruger medarbejdere og ledelser lokalt alt for megen tid på dokumentationskrav, rigide indkøbsregler og tilsyn, der kan indrettes bedre. Så lad og give frihed til faglighed og skabe velfærd, tryghed og nærhed for beboerne på plejehjem.


Lokalt selvstyre, det lyder nemt, men det kræver rigtig meget. Der kræver høj faglighed og meget engagerede medarbejdere, som brænder for deres felt.

Det betyder også, at medarbejderne bruger deres faglighed, deres detailviden i hverdagen, når de udfører deres arbejde, og at de ikke skal følge rigide regler og bruge unødige ressourcer på meningsløse arbejdsgange. Men at de i stedet selv tænker og bringer deres faglighed i spil, som gør, at tingene bliver nemmere og har større gavnlig effekt for borger, medarbejderne og pårørende.

Hvis der sker fejl i ældreplejen – og der sker fejl, når man har med mennesker at gøre – så har reaktionen fra politisk side alt for ofte været at lave nye regler for alle kommuner og plejehjem. Også selvom problemet måske kun var på et enkelt plejehjem. Her er svaret ikke mere central styring og afkrydsningsskemaer. Svaret er bedre lokal ledelse og ansvar. Vi er nødt til at vise større tillid til ledelser og medarbejdere. Men selvfølgelig betyder det også, at det ansvar skal løftes lokalt.

Den ene af dette indlægs to forfattere, Polly, har selv arbejdet med friinstitutionsområdet i to år på plejehjem i Aarhus, hvor hun har afprøvet nye ting, været innovativ og hele tiden har forsøgt at skabe bedre kvalitet og nærhed til borgerne.

Det skal foregå på den enkelte arbejdsplads. Der bliver det meningsfuldt. Det er ikke nemt, og vi brugte også lang tid på at finde de områder, som vi kunne arbejde med.

Meget er nemlig blevet kompliceret igennem årene af bureaukrati, regler, jura, dokumentation, men også lokale arbejdsgange, som er svære at bryde og så tænke helt nyt. Coronatiden har vist, at vi kan arbejde med frihed og gøre vores arbejde ekstremt godt, når vi skal tænke ud af boksen for at sikre vores beboeres sikkerhed mod sygdom og en svær tid.

Lad os skabe mere nærhed, mere frihed. Det starter på Christiansborg, men det kræver også, at byrådene giver plads til de enkelte plejehjem og institutioner. Som det er nu, bruger medarbejdere og ledelser lokalt alt for megen tid på dokumentationskrav, rigide indkøbsregler og tilsyn, der kan indrettes bedre.

Så lad og give frihed til faglighed og skabe velfærd, tryghed og nærhed for beboerne på plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce