Annonce
Kultur

Sølund og Smukfest får lillebror 'hvor kragerne vender': Ny festival ser dagens lys

Arrangørerne bag Fruering Festival. PR-foto
Den lille by Fruering øst for Skanderborg får 20. september sin egen festival.

FRUERING: De fleste skanderborgensere kender Smukfest og Sølund, men nu får de to festivaler en lillebror i Fruering, der ligger lidt øst for selve Skanderborg, eller "der hvor kragerne vender," som arrangørerne selv skriver på deres hjemmeside.

Det er familien Fig, der står bag festivalen, som foregår på familiens ejendom på Skårup Kirkevej. Her bliver der 20. september slået to telte op, hvor man kan høre navne som Moonjam, Sweethearts og Jonny Hefty og Jøden.

- Vi håber, at rigtig mange borgere fra Fruering og omegn på tværs af alder og musiksmag vil tage hinanden under armen og bakke op om vores lille festival, som forhåbentlig kan være med til at afspejle vores gode landsbymiljø, siger Elin Fig, der har fået idéen til festivalen, i en pressemeddelelse.

Udover musikken er der til Fruering Festival også aktiviteter for børn, ligesom både pølsemand, pizzamand og lokale foreninger kommer og sælger mad og drikke. Og netop det at det er lokale, som deltager i festivalen, er vigtigt for Elin Fig og hendes familie.

- Det lokale sammenhold og deltagelse fra egnens borgere er grundstenene for festivalen, som vi ser som en mulighed for at fremhæve Fruerings værdier med hyggeligt samvær, godt humør, god musik med mulighed for dans og god mad og drikke, siger hun.

Festivalen starter altså 20. september klokken 16 og lukker klokken 2.00. Billetter kan købes via Fruering Festivals hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce