Annonce
Aarhus

Sølvtøj, smykker, mønter, lamper og designergenstande: To mænd varetægtsfængslet for indbrud

Rutinekontrol afslørede indbrudstyve. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Indbrudstyve blev taget med bilen fuld af tyvekoster. Begge var desuden påvirket af narko. Tirsdag blev de varetægtsfængslet.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi fremstillede tirsdag i Retten i Aarhus to mænd på 29 og 31 år, der sigtes for to indbrud i villaer. Det ene indbrud blev begået i Skoleparken i Beder i tidsrummet fra tirsdag 25. februar klokken 23.00 til natten til onsdag 26. februar klokken 01.44. Det andet indbrud er begået på Hybenvænget i Højbjerg i tidsrummet fra lørdag 22. februar klokken 11.50 og søndag den 23. februar klokken 11.50.

De to mænd blev anholdt natten til onsdag klokken 01.47 i en bil på Stenvej i Højbjerg i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene tog kontakt til den 31-årige fører af bilen, der virkede påvirket, og bad ham fremvise et kørekort. Det viste sig, at han var frakendt førerretten, hvilket han blev sigtet for.

På bilens passagersæde sad den 29-årige mand, der også virkede påvirket, og på bilens bagsæde lå to lamper, hvor ledningerne var klippet over, samt en skuffe med sølvtøj og nogle smykkeæsker. Da betjentene var overbeviste om, at der var tale om tyvekoster, blev de to mænd begge sigtet for indbrud fra ukendt sted, og bilen blev ransaget.

Annonce

Hash og hobbykniv

Under ransagningen blev der, udover tyvekoster i form af sølvtøj, smykker, mønter, lamper og designergenstande, fundet diverse indbrudsværktøj, handsker og maskering samt flere bilnøgler, en klump hash og en hobbykniv. Den 29-årige mand oplyste, at både hash og hobbykniv tilhørte ham, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af knivloven. Begge mænd blev anholdt og kørt til politigården i Aarhus, hvor den 31-årig mand, der havde kørt bilen, fik taget en narkometertest, der viste sig at være positiv. Han blev derfor også sigtet for narkokørsel.

Senere på natten kørte en patrulje ud til den 31-åriges bopæl i Højbjerg for at lave en ransagning. Her blev der fundet noget hash, som han blev sigtet for at besidde, og en del kontanter. Betjentene kontaktede Skat, der kunne oplyse, at den 31-årige havde en større gæld til det offentlige, og størstedelen af de fundne penge blev derfor inddraget. I lejligheden blev der også fundet smykker, designerstole og diverse andre effekter, der formentlig stammer fra indbrud.

Annonce

Bilens ejer sigtet

Efterfølgende tog betjentene kontakt til den 44-årige kvinde, der står som ejer af den bil, som de to mænd blev standset i. Hun blev sigtet for at overlade føringen til en person, der er frakendt førerretten.

Natten igennem har politiet arbejdet med at finde frem til, hvor tyvekosterne stammer fra, og det viser sig, at de er stjålet fra to indbrud begået i henholdsvis Beder i nat og i Højbjerg i weekenden.

Tirsdag blev de varetægtsfængslet i fire uger. De nægtede sig skyldige, men kærede ikke kendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce