Annonce
Danmark

Søn til chef i svindelsag solgte varer til syddanske sygehuse

Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger har hospitaler i Region Syddanmark - her Vejle Sygehus - købt varer for et ukendt beløb af virksomheden. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
I 2017 stiftede den tidligere og nu sigtede indkøbschef på Sygehus Lillebælt en virksomhed. Herfra solgte han i flere måneder inventar til hospitaler, indtil hans hjemmeboende søn ifølge avisens oplysninger tog over.

Svindel: En af de tre sigtede i en sag om millionsvindel på Sygehus Lillebælt har ikke blot arbejdet som logistik- og indkøbschef.

Han har i løbet af sin ansættelse også solgt inventar til hospitaler ved siden af.

Det fremgår af Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Den cirka 50-årige mand, der i oktober blev bortvist fra sit job på sygehuset på grund af mistanke om svindel for mellem 1 og 1,5 millioner kroner, stiftede i sommeren 2017 en virksomhed sammen med to andre.

Virksomheden er i første omgang oprettet som et iværksætterselskab og bliver senere et anpartsselskab.

Sønnen bliver medejer

Af hjemmesiden fremgår det, at man blandt andet sælger affaldsløsninger til hoteller, plejehjem og indkøbscentre, men også inventar som dropstativer, instrumentborde og behandlingsbrikse til hospitaler.

Det fremgår ikke, hvem kunderne præcist har været. Men ifølge avisen Danmarks oplysninger har hospitaler i Region Syddanmark købt varer for et ukendt beløb.

"Vi har tilsammen mange års erfaring fra HORECA og hospitalssektoren, hvorved vi igennem hands-on erfaring er blevet eksperter i området."

Sådan præsenterer folkene bag virksomheden sig selv.

Den tidligere logistik- og indkøbschef stiftede virksomheden 1. august 2017 og forlod det selv fire måneder senere 30. november 2017.

Samme dato træder et nært familiemedlem - ifølge avisens oplysninger en hjemmeboende søn - ind som ejer, og sammen med de to andre driver de virksomheden videre.

Annonce

Forlader virksomheden

Undervejs skifter virksomheden adresse fra Holbæk til Odense og til sidst Middelfart. Her holder den ifølge krak.dk til i et kontorfællesskab med 31 andre virksomheder.

Sønnen ophører som legal ejer i midten af september 2019.

De to andre venter til slutningen af måneden og overdrager hundrede procent af foretagendet til en tredje part. En af de nu tidligere ejere er dog stadig indsat som direktør.

Et enkelt årsregnskab, som går fra 1. august 2017 til 31. juli 2018, er offentligt på Det Centrale Virksomhedsregister.

Af det fremgår, at det umiddelbare fortjeneste på salg af varer er 74.837 kroner, og at resultatet efter skat er 57.711 kroner. Virksomheden har ifølge regnskabet ingen udgifter til personale.

Avisen har været i kontakt med sønnen. Han ønsker ikke at kommentere på sagen.

Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce