Annonce
Aarhus

Søndag skal du med bussen til Skejby: Letbaneskinne skal skiftes i trafikeret kryds

Udskiftning af skinne i krydset Nehrus Allé/Randersvej giver udfordringer for både letbanen og vejtrafikken. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Aarhus Letbane skal have skiftet en skinne i krydset Randersvej/Nehrus Allé. Arbejdet tager hele søndagen og påvirker både letbanedrift og vejtrafik.

AARHUS: En letbaneskinne i krydset Randersvej/Nehrus Allé er slidt op og skal skiftes.

Da krydset hører til de mere trafikerede af byens kryds på en af Aarhus' indfaldsveje, vælger Aarhus Letbane at udføre arbejdet på et tidspunkt, hvor der er mindst trafik og arbejdet derfor giver færrest gener. Spor- og vejarbejdet begynder lørdag 1. december klokken 23 og varer frem til mandag 3. december klokken 04.

Arbejdet påvirker både letbanedriften og vejtrafikken. For letbanedriften betyder skinnearbejdet, at letbanetogene vender og kører retur ved Universitetsparken på Nørrebrogade. Der køres derfor ikke mellem Universitetsparken og Lisbjergskolen.

På strækningen mellem Odder og Universitetsparken køres der efter normal weekendkøreplan, det vil sige op til fire afgange i timen.

Midttrafik indsætter erstatningsbusser mellem rutebilstationen og Aarhus Universitetshospital i Skejby. Busserne kører hvert kvarter. Mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen køres der med de ordinære buslinjer 117, 118 og 2A.

Ødelagt under anlægsarbejdet

Vejtrafikken påvirkes først for fremmes ved, at bilister - der kører ad Nehrus Allé mod Randersvej - ikke kan svinge mod nord ad Randersvej. Derudover er der færre spor til at afvikle trafikken.

Skinnen blev allerede beskadiget under anlægsarbejdet. Den efterfølgende reparation har vist sig at være utilstrækkelig, og derfor er det nødvendigt at udskifte skinnen.

Når arbejdet tager mere end et døgn, skyldes det, at der udover udskiftning og svejsearbejde skal lægges ny asfalt omkring skinnen, som derefter skal have tid til at hærde.

Udover gener for trafikanterne kan arbejdet medføre støj for de nærmeste naboer til krydset. Fra søndag eftermiddag ligger det meste af arbejdet dog stille, mens asfalten afkøler og hærder.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce