Annonce
Aarhus

Søndag skal du med bussen til Skejby: Letbaneskinne skal skiftes i trafikeret kryds

Udskiftning af skinne i krydset Nehrus Allé/Randersvej giver udfordringer for både letbanen og vejtrafikken. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Aarhus Letbane skal have skiftet en skinne i krydset Randersvej/Nehrus Allé. Arbejdet tager hele søndagen og påvirker både letbanedrift og vejtrafik.

AARHUS: En letbaneskinne i krydset Randersvej/Nehrus Allé er slidt op og skal skiftes.

Da krydset hører til de mere trafikerede af byens kryds på en af Aarhus' indfaldsveje, vælger Aarhus Letbane at udføre arbejdet på et tidspunkt, hvor der er mindst trafik og arbejdet derfor giver færrest gener. Spor- og vejarbejdet begynder lørdag 1. december klokken 23 og varer frem til mandag 3. december klokken 04.

Arbejdet påvirker både letbanedriften og vejtrafikken. For letbanedriften betyder skinnearbejdet, at letbanetogene vender og kører retur ved Universitetsparken på Nørrebrogade. Der køres derfor ikke mellem Universitetsparken og Lisbjergskolen.

På strækningen mellem Odder og Universitetsparken køres der efter normal weekendkøreplan, det vil sige op til fire afgange i timen.

Midttrafik indsætter erstatningsbusser mellem rutebilstationen og Aarhus Universitetshospital i Skejby. Busserne kører hvert kvarter. Mellem Universitetshospitalet og Lisbjergskolen køres der med de ordinære buslinjer 117, 118 og 2A.

Annonce

Ødelagt under anlægsarbejdet

Vejtrafikken påvirkes først for fremmes ved, at bilister - der kører ad Nehrus Allé mod Randersvej - ikke kan svinge mod nord ad Randersvej. Derudover er der færre spor til at afvikle trafikken.

Skinnen blev allerede beskadiget under anlægsarbejdet. Den efterfølgende reparation har vist sig at være utilstrækkelig, og derfor er det nødvendigt at udskifte skinnen.

Når arbejdet tager mere end et døgn, skyldes det, at der udover udskiftning og svejsearbejde skal lægges ny asfalt omkring skinnen, som derefter skal have tid til at hærde.

Udover gener for trafikanterne kan arbejdet medføre støj for de nærmeste naboer til krydset. Fra søndag eftermiddag ligger det meste af arbejdet dog stille, mens asfalten afkøler og hærder.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Århus-talent flytter til Sønderborg

Annonce