Annonce
AGF

Søndag vender AGF-målmanden tilbage til den klub, der grundlagde ham som spiller: - Der er en masse minder, som kommer frem, hver gang jeg kommer derud

Jesper Hansen fik officiel debut for AGF i seneste søndags Superliga-kamp mod Brøndby IF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Jesper Hansens første professionelle klub var FC Nordsjælland. Han spillede på ungdomsniveau i klubben, og som senior vandt han et sensationelt dansk mesterskab. Søndag vender han tilbage til stadion i Farum. Som modstander.

FODBOLD: Det tog et kvarter-tyve minutter, når man efter skole skulle fra Slangerup til Farum med bussen.

Men det var en tur, han glædeligt tog fire eller fem gange om ugen for at spille junior- og ynglingefodbold i FC Nordsjælland.

Og han husker det hele, Jesper Hansen. I dag er han AGF-målmand med en flot karriere bag sig. Det er blevet til udlandsophold i Frankrig, en stor tid i FC Midtjylland og et hav af landsholdsudtagelser som reservemålmand.

Annonce

Men det var i FC Nordsjælland, han fik en af sine absolut største oplevelser, da han spillede Champions League-fodbold med Farum-klubben efter et sensationelt mesterskab i 2012 - tilfældigvis det samme år, som den danske ligavinder gik direkte i gruppespillet i Champions League.


Vi håber på, at de ikke er i en så god forfatning efter første spillerunde, så vi har en god mulighed for at komme derfra med point.

Jesper Hansen, AGF-målmand, om FC Nordsjælland.


Han husker det mesterskab, de to pokaltitler og Champions League-kampen mod Juventus, hans favorithold, hvor han stod en fabelagtig kamp og fik 1-1 efter et direkte frisparksmål af Mikkel Beckmann.

- Der er sket sindssygt meget med klubben siden dengang, men det er stadig specielt hver gang at spille der. Der er en masse minder, som kommer frem, hver gang jeg kommer derud. Min mor sad altid på det samme sæde i hjørnet bag målet, og så er der de gode minder med mesterskab og pokaltitler. Selvom der ikke er så mange tilbage fra den tid, er der stadig et par enkelte, og personligt er det er en speciel stemning for mig at spille på det stadion.

- Man glemmer ikke den tid. Det var der, jeg fik min fodboldopdragelse og der, jeg fik videreudviklet det talent, jeg havde. Og det hele sidder helt dybt i mig på den måde, jeg er målmand på i dag, siger Jesper Hansen.

Et hav af ændringer

Det er ikke mere end otte år siden, Jesper Hansen spillede i klubben, men stort set intet er, som det var dengang.

For otte år siden spillede klubben på naturgræs, da det danske mesterskab blev vundet. Der var nogle unge stortalenter som Jores Okore og Uffe Bech, men fokusset på ungdomsspillere var slet ikke så ekstremt, som i dag.

I mesterskabssæsonen var 12 spillere fyldt 25 år eller mere. I dag er der én.

Jesper Hansen efter 1-1-resultatet mod Juventus i 2012. Kampen blev spillet i Parken, da stadion i Farum ikke opfyldte UEFA's krav om størrelse. Foto: Liselotte Sabroe.

Der var heller ikke noget Right to Dream-akademi, hvor man tilsyneladende har uanede mængder af talent. Så sent som fredag eftermiddag trak Nordsjælland to nye akademister på førsteholdet.

- Dengang jeg var der, var Morten Karlsen der også, og der var nogle af de gamle Lyngby-gutter efter Lyngbys konkurs. Der var lidt mere hierarki, og der blev gået mere til stålet. Nu er det mere teknisk og hurtig fodbold.

- Det er ikke helt den samme klub, men der er nogle stykker tilbage. Jan Laursen har været sportschef i mange år og er der stadig. Raúl er stadig holdleder. Det er nogle velkendte ansigter, som betyder meget for klubben, fordi de har været der i så mange år, siger Jesper Hansen.

Annonce

Spiller for anden gang under David Nielsen

I de seneste år har han dog ikke være andet end en sten i skoen på FC Nordsjælland.

Efter udlandseventyret i Frankrig kom han først hjem til Lyngby, hvor han under David Nielsens ledelse tog en overraskende bronzemedalje i Superligaen. Dernæst skiftede han til FC Midtjylland, hvor han vandt to danske mesterskaber og en pokaltitel, før han nu er kommet til AGF.

Jesper Hansens blå bog

 • 36 år gammel
 • Kommer oprindeligt fra Slangerup i Nordsjælland cirka 15 minutters kørsel fra Farum. 
 • Spillede ungdomsfodbold i FC Nordsjælland og blev rykket på førsteholdet i 2003. 
 • Efter sit gennembrud i Nordsjælland, hvor han som fast mand i målet vandt et dansk mesterskab og to pokaltitler, rykkede han til Frankrig i 2013, hvor han nåede at spille for Évian og Bastia. 
 • Kom i 2016 tilbage til dansk fodbold, da David Nielsen og Lyngby hentede ham til klubben. 
 • Spillede en sæson i Lyngby, tog bronze i Superligaen og skiftede derefter til FC Midtjylland. 
 • Var fire sæsoner i FC Midtjylland, hvor han var fast mand indtil i vinter. Vandt to danske mesterskaber og en pokaltitel i FCM. 
 • Skiftede i sommer til AGF på en toårig kontrakt. 

Ser man på hans konkrete statistikker, er FC Nordsjælland blandt hans absolutte favoritmodstandere nogensinde. Som modstander har Jesper Hansen kun tabt to af 16 kampe. Omvendt har han vundet 11.

- Som modstander er man ikke nødvendigvis glade for at møde dem på kunstgræsset. Det er et talentfuldt akademi, og de gør det svært for alle hold. Især hvis de får det til at køre, så har de en stor fordel i, at de er vant til at spille på underlaget, siger Jesper Hansen.

Annonce

AGF har kunstgræsproblemer

Søndag venter selve kampen mod Nordsjælland så. AGF kommer til kampen fra et umanerligt dårligt resultat på en anden kunstgræsbane i Nordirland torsdag aften.

Og der begynder at tegne sig et mønster, når man ser på AGF's resultater på kunstgræs. Holdet har ikke vundet de seneste seks kampe på underlaget, hverken i Larne, på Farum Park eller i Silkeborg.

Jesper Hansen som modstander (Mindst 15 kampe spillet)

 • Mod Silkeborg IF: 44 point i 18 kampe = 2,44 point 
 • Mod FC Nordsjælland: 36 point i 16 kampe, 2,25 point 
 • Mod Sønderjyske: 51 point i 25 kampe = 2,04 point 
 • Mod AaB: 51 point i 27 kampe = 1,88 point 
 • Mod OB: 48 point i 27 kampe = 1,77 point 
 • Mod Randers FC: 40 point i 23 kampe = 1,73 point 
 • Mod Brøndby IF: 48 point i 33 kampe = 1,45 point 
 • Mod FC København: 43 point i 32 kampe = 1,34 point
 • Mod FC Midtjylland 27 point i 21 kampe = 1,28 point

Men Nordsjælland kommer også ind til kampen med nogle duknakkede ungersvende. I første spillerunde tabte de til oprykkerne fra Viborg i en kamp, hvor Nordsjælland var formidabelt spillende i de første 20 minutter, før de mere eller mindre kollapsede de sidste 70.

- Vi håber på, at de ikke er i en så god forfatning efter første spillerunde, så vi har en god mulighed for at komme derfra med point, siger Jesper Hansen.

Og point plejer han at tage mod sin gamle klub. Den klub, der i sin tid gjorde ham til den målmand, han er i dag.

Kampen starter klokken 14:00.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

AGF

Pssst, hey AGF: Sådan kan I invitere til gratis bold en anden gang og undgå kaos

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce