Annonce
Østjylland

Søndagens coronatal lokalt: Nord- og Syddjurs er nu med på listen over lukningstruede kommuner

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S), tror ikke, at en lukning af kommunen kommer på tale. Der arbejdes på højtryk på flere fronter for at bringe smittetallet ned, oplyser han. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
11 kommuner i landet har nu et smittetal, der gør, at de er i fare for at blive lukket, hvis det stiger. På den liste findes både Nord- og Syddjurs kommuner nu. Norddjurs smittetal stiger igen fra lørdag til søndag, men borgmester Jan Petersen regner ikke med at en lukning kommer på tale.

Østjylland: Smittetallet steg en smule fra lørdag til søndag i Norddjurs og Syddjurs tog også et hop opad i smittetrykket, og det betyder, at begge kommuner nu er at finde på listen over i alt 11 kommuner i landet, der har et incidenstal over 150. Det anses for at være højt. Kommer det over 250, lukkes kommunen ned. Så højt er hverken Nord- eller Syddjurs, men i de testkorrigerede smittetal er Norddjurs søndag på 179, mens Syddjurs er på 155.

- Jeg tror ikke, at vi kommer derhen, hvor vi skal lukke ned. I øjeblikket arbejdes der på flere fronter for at bringe smittetallet ned. Vi har hjælp til det af "de blå folk", fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er med til at smitteopspore. Vi kommunikerer ud i de områder, hvor der er udbrud, vi har tekst på både engelsk og arabisk. Og vi opfordrer til at folk lader sig teste, siger borgmester Jan Petersen (S).

Det er i Grenaa, at der ses flere udbrud. På en virksomhed, på Søren Kanne-Skolen og i boligkvarteret Fuglevænget, oplyser borgmesteren.

Annonce

Har knækket kurven før

Han henviser til, at Norddjurs tidligere har kunnet knække smittekurven og faktisk i lange perioder har haft et meget lavt smittettryk.

- Det er netop mit argument, at vi har prøvet det og dermed véd, hvad der skal til. Vi er en lille kommune, hvor netværket er ret tæt. Det kan vi bruge, siger Jan Petersen.

Selv blev han testet lørdag, en PCR-test, hvor der ingen ventetid var. Han besøgte også kviktestcentret i Grenaa, og her var der en halv times ventetid i køen.

- Der er sat ind med øget testkapacitet, og det svinger utroligt meget fra time til time om der er ventetid, siger  Jan Petersen, der dagligt får smittetallene ind og forholder sig til dem.

- Det er for tidligt at sige, men jeg håber, at det har toppet, og at vi er på vej ned igen i løbet af de nærmeste dage, lyder det fra ham.

Søndagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der på landsplan var lavet 173.269 PCR-test, hvoraf 964 var positive. Det giver en positivprocent på 0,56 mod lørdagens 0,52. I alt 295.514 fik foretaget en antigen-test, også kaldet lyn- eller kviktest.

Der er ingen dødsfald med covid-19 det seneste døgn, og antallet af indlagte er steget med to til 164. Af dem ligger 32 på intensivafdelinger, og 19 patienter får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Annonce

Lokale tal

Her følger dagens tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, som også er udregnet over de seneste syv dage.

Randers: 85 (83) mod 81,9 (80) lørdag. Positivprocenten er faldet til 0,53 mod 0,54 lørdag.

Favrskov: 39,3 (19) mod 37,2 (18) lørdag. Positivprocenten er 0,19 ligesom både fredag og lørdag.

Norddjurs: 205,3 (76) mod 197,2 (73) lørdag. Positivprocenten er faldet til 1,66 mod 1,70 lørdag.

Syddjurs: 202,8 (87) mod 177,2 (76) lørdag. Positivprocenten er steget til 1,38 mod 1,25 lørdag.

Mariagerfjord: 100,6 (42) mod 93,4 (39) lørdag. Positivprocenten er steget til 0,64 mod 0,59 lørdag.

Hos Region Midtjylland offentliggør man ikke antallet af indlagte på helligdage eller i weekender, men fredag var der 26 patienter indlagt med covid-19, hvoraf seks var indlagt på intensivafdelinger.

På Regionshospitalet Randers var der fredag færre end fem indlagte med covid-19. Af hensyn til patienternes anonymitet vil regionen ikke oplyse det konkrete antal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce