Annonce
Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt stigende smittetal - men hver tredje århusianer er ved at blive vaccineret

Nu er hver tredje århusianer i gang med vaccinerne mod corona. Arkivfoto: Michael Svenningsen.

AARHUS: Siden onsdag og frem til lørdag har smittetallet for corona været faldende fra 90 til 63, men det seneste døgn fra lørdag til søndag er det steget igen til 71. Det viser tal fra Aarhus Kommune.

I alt er 526 borgere blevet smittet med corona over de seneste syv dage.

Det er fortsat gruppen af 20-29 årige, der leverer langt de fleste smittede i antal. Seneste døgn er 28 af de 71 smittede fra denne aldersgruppe.

Annonce

Flest smittetilfælde er der det seneste døgn i Aarhus C med 20 tilfælde. Derefter følger Aarhus vest med 10 tilfælde og Viby og Højbjerg med hver syv smittede med corona.

Til gengæld har der ingen smittede været det seneste døgn i: Egå, Trige, Mårslet, Solbjerg, Beder, Malling.

Tallene for indlagte er nogle dage gamle, men den seneste opgørelse fra 31. maj viser, at der søndag ikke er indlagte på hospitalet fra Aarhus Kommune med bekræftet corona.

Flere vaccineres

Ved siden af smittetallene er der opløftende læsning i vaccinationstallene. Af de nye tal fra kommunen kan man læse, at antallet af vaccinerede stiger langsomt, men støt.

Aarhus ligger ganske vist som den næstlaveste kommune i hele landet når man ser på andelen af færdigvaccinerede. Kun København ligger lavere. I Aarhus er 18,7 procent af befolkningen nu færdigvaccineret mod 17,2 procent døgnet før. I København er det kun 15,9 procent,  men på landsplan 23,2 procent af befolkningen, der er fuldt vaccineret.

Til gengæld er en tredjedel af århusianerne i gang med vaccinerne. 33,3 procent har modtaget den første vaccine mod 40,4 procent på landsplan.

Grunden til, at Aarhus og København sakker bagud i forhold til vaccinationstallet på landsplan har været fremme flere gange: Det skyldes den relativt store andel af unge indbyggere i de to store byer (læs: studerende, red.) som først får tilbudt vaccinerne senere.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce