Annonce
Østjylland

Søndergade-butik rykker ind i gammel BR-butik

Bog og Ide skal flytte ind i BR's tidligere lokaler. Arkivfoto

En ny lejer er fundet til butiklokalerne, hvor BR lukkede omkring årsskiftet. Bog & Idé har længe været på jagt efter mere plads, og det har indehaverne fundet i den tidligere BR-butik. I løbet af april flytter boghandlen.

Annonce

Horsens: Bog & Idé flytter ind i lokalerne på Søndergade, hvor legetøjsforretningen BR havde til huse, indtil den lukkede ved nytårstid.

Det oplyser Marianne Lyngby Pedersen, direktør for Indeks Retail - den frivillige kæde for både Bog & Idé og Legekæden.

I januar meldte kæden ud, at den havde lagt billet ind på butikslokalerne i flere af de byer, hvor BR som følge af BR-kædens konkurs var lukket. Det gjaldt også Horsens, og her er en aftale om overtagelse af BR-lokalerne nu kommet i hus, fortæller direktøren.

- Men i Horsens er det ikke for at åbne Legekæden, siger direktøren.

I stedet er det Bog & Idé, der overtager lejemålet og dermed flytter fra de nuværende rammer i Søndergade 30, fortæller hun.

Mike Jensen (t.h.) og Christian Mosegaard Pedersen overtog 1. juni sidste år Bog og Idé på Søndergade 30, hvor Winnie Rahbek er butikschef. Siden har indehavere og butikschef ønsket sig mere plads, og det får de, når de nu rykker til Søndergade 44. Arkivfoto: Line Kyed
Annonce

Har ønsket en større butik

Det bekræfter Mike Jensen, der er indehaver af Bog & Idé sammen med Christian Mosegaard Pedersen. De to herrer, som er fra henholdsvis Holstebro og Viborg, driver 15 Bog & Idé-butikker over hele landet. De overtog Horsens-butikken for snart et år siden.

- Siden vi overtog forretningen, har vi ønsket en større butik for at kunne gøre lidt ekstra og udvide sortimentet på visse varegrupper, forklarer Mike Jensen.

- Vi har derfor holdt øje med ledige lokaler, men der har ikke rigtig været nogen, der var egnede, før der sker det her med BR. Vi kendte lokalerne og vidste, at de passede i størrelsen og er nemme at indrette, så vi fik hurtig skabt kontakt til ejeren af ejendommen. Alt det med konkursboet skulle lige falde på plads, men nu har vi underskrevet lejekontrakten, siger han.

Håndværkere er lige nu ved at rydde op i butikken efter BR, og derefter venter en renovering.

- Udlejer vil shine ejendommen op med en maling af facaden, og indvendig sørger vi selv for den helt store tur. Der skal blandt andet nyt gulv på, fortæller Mike Jensen.

Nyt inventar skal der også til, og butiksindehaverne har endnu ikke fået bekræftet, hvornår det kan leveres. Derfor tør Mike Jensen heller ikke sætte dato på en åbning af den ny butik.

- Vi forventer at det bliver midt i april, men der er mange ting, der skal falde på plads, så det må vi vente lidt med at melde ud, siger han.

Annonce

Mere "klog leg"

I dag har Bog & Idé ca. 275 kvm, og Mike Jensen vurderer, at der er tæt på dobbelt så meget plads i vente.

- Det giver os mulighed for at lave den store og brede Bog & Idé, som Horsens fortjener, siger han.

Flere kolleger i kæden har kombineret Bog & Idé og Legekæden i én butik, og efter BR-konkursen har flere af boghandlerne også valgt at kaste sig over den løsning. Men det bliver der ikke tale om i Horsens.

- Der bliver mere plads til børne-universet, men man kommer ikke til at finde skydere og lignende legetøj. Derimod bliver der mere af det, vi kalder "klog leg", fortæller kæde-direktøren, Marianne Lyngby Pedersen.

Det gælder f.eks. de klassiske puslespil og brætspil, perler og kuglebaner, men også moderne konstruktionslegetøj med f.eks. magneter, forklarer hun.

Det er en varegruppe, der lægger sig op ad det velkendte sortiment i Bog & Idé, og det er varer, som butikken allerede har i dag, tilføjer Mike Jensen.

Annonce

Ingen viste interesse for Legekæden

I januar sagde Indeks Retails markedschef Anders Dahl Iversen til Horsens Folkeblad, at Horsens er en by, hvor der efter kædens opfattelse er plads til flere legetøjs-butikker, og derfor så han gerne Legekæden rykke ind i byen.

- Det er stadig ikke udelukket. Ingen har i denne omgang vist interesse for det, men hvis der kommer en ejer, der gerne vil åbne en Horsens-butik i Legekæden-regi, så åbner vi, siger kædedirektør Marianne Lyngby Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce