Annonce
Erhverv

Søren Birkelund får internationale konferencer til Syddanmark

- Tålmodighed og at være i stand til at tale med kontakter på meget forskellige niveauer er nogle af de egenskaber, der skal til i jobbet som project manager i Inspiring Denmark, siger Søren Birkelund.
Tiltrækning er nøgleordet for nyansat project manager i Inspiring Denmark.
Annonce

KOLDING: Man kan komme vidt omkring med en mastergrad i internationale relationer fra Aalborg Universitet. Og det har 44-årige Søren Birkelund fra Kolding i sandhed været.

Som EU-konsulent for Region Syddanmark i Bruxelles, hvor det blandt andet handlede om at finde kapital til projekter.

Som chef for regionens kontor i Esbjergs kinesiske venskabsby Suzhou i tre af de 10 år, byens indbyggertal blev fordoblet fra seks til 12 millioner, og hvor energiprojekter, grøn omstilling og offentlig private partnerskaber (OPP) blev lanceret på den danske måde.

Og som ansat i Udenrigsministeriet og Invest in Denmark for at tiltrække investeringer til unikke danske kompetencer til Region Syddanmark.

Efter et mindre mellemspil på det privat arbejdsmarked, hvor Søren Birkelund arbejdede med salg og forretningsudvikling i telemedico-virksomheden Tunstall Health i Odense, har han siden efteråret arbejdet som project manager i organisationen Inspiring Denmark.

Opgaven: At tiltrække internationale konferencer til Danmark. Og feltet er bredt. For der kan være tale om sundhedsfaglige, teknologiske eller kulturelle konferencer.

- Og tiltrækning er fælles for det alt, jeg har arbejdet med, siger Søren Birkelund, der i det meste af sin karriere har været vant til at agere med langt lys.

Han savnede opgaven med at samle kompetencer på tværs og sætte dem sammen i partnerskaber og søgte derfor jobbet i Inspiring Denmark.

Annonce

Kalenderen er fuld

Hvad er fascinationen ved jobbet?

- Der er flere ting i det – at sætte kompetencer sammen på tværs af værdikæder, skabe ny viden, sætte internationale eksperter sammen med danske, knytte andre kontakter fra virksomhederne til den bredere offentlighed, folde værdikæden ud. Nytten i at matche forhold, så der pludselig sker noget.

Hvis du skulle nævne egenskaber, der er vigtige i dit job, hvad er det så?

- Tålmodighed, sælge noget, der er større end det konkrete, at kunne inspirere, være i stand til at tale med kontakter på meget forskellige niveauer, samle tråde og skabe fælles formål.

Du arbejder på op til 20 leads ad gangen. Kan du i generelle termer fortælle om et af dem?

- Der er flere måder at gøre det på. Man kan for eksempel arbejde på at motivere værter som OUH (Odense Universitets Hospital, red.) og Syddansk Universitet. Jeg sidder en uge fast på Syddansk Universitet tæt på forskellige forskere, som kan være værter.

- Vi kan her for eksempel kigge på nanoteknologi. Jeg har en database med internationale konferencer, og den forsøger jeg at matche med de kompetencer, forskerne har. Der er måske fem konferencer, som kan være relevante. Dem tager jeg med til forskerne, så vi kan se hvilken værditilvækst, de kan det skabe for forskerne, for universitetet og for regionen.

- Typisk vil en konference være tre år ude i fremtiden. Vi kigger blandt andet på størrelsen, om vi har kapaciteten til den, antallet af hotelværelser, og om den nu passer bedst til Odense, Sønderborg eller Kolding, og vi hjælper så forskerne med budmaterialet og får lagt strukturen for et program.

Coronakrisen begrænser dit arbejde i øjeblikket. Hvad er det første, du vil gøre i dit job, når den er overstået?

- Ja, jeg lever i øjeblikket i en verden med masser af virtuelle møder. Forskere er travle mennesker, men kan ikke undervise for tiden, så det er nemmere at komme i kontakt med dem. Jeg er klar til en masse fysiske møder bagefter og gennemgå sagerne face-to-face. Jeg skal heldigvis ikke starte fra scratch, jeg har aftalt masser af møder og har en kæmpe pipeline nu, siger Søren Birkelund, der har bosat sig i Kolding, hvor han både er født og opvokset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce