Annonce
Aarhus

Søren blev glemt i vaccinationskøen: Fredag fik han sit første stik

Søren Velling har lovet sin kone at barbere skægget af, inden han vender hjem efter flere måneders corona-isolation i et sommerhus. Foto: Jens Thaysen
Efter mere end to måneders isolation i et sommerhus modtog nyretransplanterede Søren Velling fredag et længe ventet opkald.

AARHUS: Søren Velling er nyretransplanteret patient og er i immundæmpende behandling på Aarhus Universitetshospital. Det betyder, at han er en ud af mange patienter, der befinder sig i risikogruppe fem. Og det betyder også, at han allerede burde have været vaccineret mod corona. Men det er han ikke blevet før fredag.

Søren Velling var nemlig blevet glemt i vaccinationskøen, og kun fordi han stædigt og meget vedholdende rendte både politikere og hospitalsledelse på dørene, kunne han fredag eftermiddag endelig få sit første stik.

- Jeg var lige ved at tude. Jeg tror ikke, de to unge sygeplejersker, der stod for vaccinationen, forstod, hvorfor jeg var så berørt af det, siger Søren Velling.

Annonce

På rykkerliste

Ventetiden for Søren har været alt for lang.

- Alle i gruppe fem skulle have været vaccineret længe før jeg blev det, siger Søren Velling, der sidder i bestyrelsen af Nyreforeningens Kreds Østjylland.

Men uanset hvor ofte han tjekkede sin e-boks, og uagtet, at han skrev til både regionsrådsformand Anders Kühnau (S), direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen og lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Jørgen Schøler Kristensen, så skete der ingenting – før fredag eftermiddag.

- Jeg skrev for 10 dage siden til Anders Kühnau, og jeg har også været i kontakt med en medarbejder i Region Midt. Hun kunne ikke gøre så meget, men oplyste, at jeg skulle stå på en rykkerliste over patienter, der skulle have været vaccineret, men på en eller anden måde var blevet glemt, siger Søren Velling.

Annonce

Langt hår og skæg

Søren Velling har ad flere omgange siddet isoleret i sommerhus ved Vedersø i Vestjylland, for ikke at blive smittet med corona. Senest da smittetallet steg i begyndelsen af januar.


... det eneste, der skete var, at mit hår og skæg blev længere, og min mistillid til systemet større.

Søren Velling


Derfor var det et lys for enden af en meget lang og mørk tunnel, der blev tændt, da han 11. januar hørte i radioen, at der var vacciner på vej til kronisk syge, og han efterfølgende kunne læse i Dagbladet Holstebro-Struer, at man på Holstebro Sygehus havde indkaldt og vaccineret samtlige dialyse- og nyrepatienter.

Søren Velling fik fredag sit første vaccinestik. Foto: Jens Thaysen

Men Søren Velling hørte intet nyt om en vaccination til ham. Den 19. januar skrev vi her i avisen, at nyrepatienterne på Aarhus Universitetshospital ikke var blevet vaccineret i samme omfang, som tilsvarende patienter andre steder i landet.

- Det er mere end to måneder siden nu og det eneste, der skete var, at mit hår og skæg blev længere, og min mistillid til systemet større, siger Søren Velling, der kunne se, at andre lignende patienter blev vaccineret. Men ikke ham.

- To andre bestyrelsesmedlemmer i nyreforeningen blev vaccineret for cirka fire uger siden og uden at være læge, vil jeg mene, at vi som patienter er fuldstændigt identiske. Vi er alle transplanterede, men velfungerende og passer vores arbejde, siger han.

Tilbage i januar følte han sig forfordelt, nu følte han sig glemt.

- Dengang gik det på en glemt patientgruppe, nu er det mig og nogle få andre, der simpelthen er faldet ud af systemet, siger han.

Annonce

Ikke den eneste

Fredag eftermiddag ringede telefonen langt om længe i det lille sommerhus. Det var lederen af Vaccinationscenter Aarhus, Anette Rantala, der ville vide om Søren Velling kunne være i Aarhus inden klokken 15.

- Så havde hun nemlig en Pfizer-vaccine til mig, fortæller en meget glad Søren Velling hastigt fra sin mobiltelefon, inden han afbryder for at ringe og fortælle sin kone den glade nyhed.

Dermed blev Søren Velling altså endelig vaccineret fredag - flere uger efter, at han ifølge vaccineplanen egentligt burde være blevet det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce