Annonce
Aarhus

Søren Frichs Vej får helt nyt udseende og lyskryds

Sådan ser en del af arbejdet på Søren Frichs Vej ud lige nu. Privatfoto

Arbejdet er lettere forsinket på grund af arbejde med ledninger.

AARHUS: En strækning på Søren Frichs Vej i Aarhus er gravet op og har været det i længere tid. Det undrer en læser, Egon Rasmusen.

Og ganske rigtigt, arbejdet er forsinket, men dog kun en uges tid, og til sommer er det hele overstået, oplyser Trafik og Veje i Aarhus Kommune.

Det handler om en ny vejprofil på Søren Frichs Vej. Der kommer cykelsti og fortov på begge sider af vejen, og der bliver lavet et nyt, større lyskryds ved Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

Arbejdet er lige nu cirka en uge forsinket på grund af problemer med ledningsarbejder, og det ventes, at hele vejen er bygget om til juni i år.

Annonce
Sådan bliver vejen, når den står klar. Animation: Trafik og veje

Kompliceret arbejde

At arbejdet har taget lang tid, skyldes, at det er kompliceret at bygge vejen om, når trafikken hele tiden skal opretholdes i begge retninger, oplyser Trafik og Veje.

- Vi forbereder Søren Frichs Vej til at blive hovedfærdselsåre fra Godsbanearealerne og videre gennem brokvarteret. Træer er afgørende for, at de nye bykvarterer bliver attraktive steder at bo, og derfor er jeg glad for, at vi får plads til så mange langs bygaden. Det viser, at vi er seriøse med vores ambition om, at Aarhus skal have 10.000 træer inden 2025, har rådmand Bünyamin Simsek tidligere sagt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce