Annonce
Aarhus

Søren Frichs Vej får helt nyt udseende og lyskryds

Sådan ser en del af arbejdet på Søren Frichs Vej ud lige nu. Privatfoto

Arbejdet er lettere forsinket på grund af arbejde med ledninger.

AARHUS: En strækning på Søren Frichs Vej i Aarhus er gravet op og har været det i længere tid. Det undrer en læser, Egon Rasmusen.

Og ganske rigtigt, arbejdet er forsinket, men dog kun en uges tid, og til sommer er det hele overstået, oplyser Trafik og Veje i Aarhus Kommune.

Det handler om en ny vejprofil på Søren Frichs Vej. Der kommer cykelsti og fortov på begge sider af vejen, og der bliver lavet et nyt, større lyskryds ved Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

Arbejdet er lige nu cirka en uge forsinket på grund af problemer med ledningsarbejder, og det ventes, at hele vejen er bygget om til juni i år.

Annonce
Sådan bliver vejen, når den står klar. Animation: Trafik og veje

Kompliceret arbejde

At arbejdet har taget lang tid, skyldes, at det er kompliceret at bygge vejen om, når trafikken hele tiden skal opretholdes i begge retninger, oplyser Trafik og Veje.

- Vi forbereder Søren Frichs Vej til at blive hovedfærdselsåre fra Godsbanearealerne og videre gennem brokvarteret. Træer er afgørende for, at de nye bykvarterer bliver attraktive steder at bo, og derfor er jeg glad for, at vi får plads til så mange langs bygaden. Det viser, at vi er seriøse med vores ambition om, at Aarhus skal have 10.000 træer inden 2025, har rådmand Bünyamin Simsek tidligere sagt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce