Annonce
Navne

Søren Plum

Lektor på Journalisthøjskolen Nils Mulvad skriver følgende mindeord om arkitekt, journalist, gøgler og musiker Søren Plum, der døde lørdag 6. december, 62 år gammel.

I studietiden på Arkitektskolen i 1960erne forvandlede den retlinede og meget omhyggelige arkitektgulddreng Søren Plum sig til aktivist på den yderste venstrefløj.

Som folkemusik-interesseret igangsatte han siden en karriere som gøgler og musiker. Med sine organisatoriske evner ledede han et forlag, der udgav plader, musik-kassetter og cder. Søren Plum tog initiativ til de særlige gårdsangeraftener, som nu er en institution i Århus Festuge. Og han fungerede som direktør for Cirkus Krone, der glæder børn og voksne med deres særlige form for anti-cirkus og klovnerier.

Amatørarkæologen opdagede i 1989, at der fandtes en ekstra ring til jernalderborgen Ringborgen på Bornholm. Han sammenfattede lokale spekulationer med sin viden om arkitektur og overvejelser over, hvordan han selv ville have bygget øens forsvarsværker, skaffede et luftfoto og overbeviste Bornholms Museum om at udgrave jernalderborgen, der også førte til påvisningen af et helt unikt stenalderanlæg bl.a. med såkaldte woodhenges, stolpekredse.

Efter mange år med fast bopæl i Haveforeningen Mozart i Københavns sydvestkvarter sprang han i 1992 til et job som forstander på Kolding Højskole.

Da han for syv år siden blev ramt af halskræft kæmpede han ikke kun mod sygdommen, men også mod sygehusvæsnet. Han stod offentligt frem med sine synspunkter, blandt andet om erfaringerne med at blive behandlet i Kina. Det kunne dog ikke redde ham.

Søren Plum efterlader sig fire døtre og to børnebørn. Og en masse berørte mennesker ud over familien – fra venstrefløjen over gøglermiljøet til arkæologer og højskolefolk, der alle husker ham for hans smittende engagement og lyst til altid at kaste sig over noget nyt og altid som en af de første.

Henrik Tranum skriver på vegne af Potters Jig følgende mindeord om bandets forsanger gennem 12 år, Heidi Lorenzen, der blev dræbt i en tragisk ulykke i Odder:

Vi har mistet vores gode kammerat og sanger Heidi Lorenzen ved en tragisk ulykke. Vi er alle i dyb sorg.

Heidi var vor alles dejlige, glade, sprudlende, livsbekræftende dynamo. Hun var altid i et strålende humør, klar til at underholde og klar til at træde op på scenen, hvor hun var i sit es.

Hun nød at give alt i sig for at sprede glæde hos publikum.

Heidi var et kraftcenter med et meget stort overskud til at tage sig af andre og tid til en fortrolig snak.

Heidi var en dygtig sanger og performer. Hun kunne udtrykke varme og sensualitet igennem de stille ballader og var sprudlende og fyrig i de rockede numre.

Vi vil savne hende iblandt os, både personligt og musikalsk.

Vores tanker går til familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce