x
Annonce
Aarhus

Søstre åbner homo-bar

Søstrene Rikke Hansen (tv) og May-Britt Hansen åbner fredag en ny homo-bar i Skolegade, lige midt i Århus' gamle værtshuskvarter. Foto: Ole Jessen

Skolegade bliver fornyet med en bar og klub for homoseksuelle, hvor værtshuset Den Høje tidligere lå.

En ny bar og klub for homoseksuelle ser dagens lys midt i Skolegade. Navnet er Gbar, og lokalerne overtages efter værtshuset Den Høje.

To søstre står bag det nye sted, May-Britt og Rikke Hansen. De fortæller, at det er deres gamle drøm om at åbne en lounge-bar, der nu går i opfyldelse.

»Det bliver et sted, hvor man kan sidde og snakke hyggeligt sammen, uden at man skal råbe for at overdøve musikken, men man kan også slå sig løs på dansegulvet,« siger May-Britt Hansen.

Vil skabe en god stemning
May-Britt Hansen har i 15 år været med til at drive værtshuset Fatter Eskil på den anden side af gaden, hvor søsteren Rikke også har arbejdet. De henviser begge til dette steds gode stemning med respekt mellem alle. Det vil søstrene kopiere i Gbar.

Daglig leder bliver Henrik Mikkelsen. Han har i flere år arbejdet i koncertbrancen i Århus og har været med i produktionen af store koncerter med sangere som Leonard Cohen og George Michael. Han har planer om live-musik, stand-up komik og temaaftener.

Se video med barens daglige leder Henrik Mikkelsen:

Søstrene melder åbent ud
»Vi melder helt åbent ud, at vi laver et sted for homoseksuelle, for vi skal ikke skjule os i baggårdene. Men Gbar er skam åben for alle,« siger May-Britt Hansen, som selv er lesbisk.

»Vi er et homo-sted, ikke bare et homo-venligt sted, som flere andre værtshuse kalder sig,« tilføjer hun.

»Ja, men vi er skam hetero-venlige,« siger Rikke Hansen.

Søstrene fortæller, at de har fået masser af god opmærksomhed fra mange sider omkring deres nye værtshus, og i Skolegade er der lutter åbne arme.

»Ja, og i byens homo-miljø er der stor glæde,« siger Rikke Hansen.

Gbar i Skolegade

Gbar står for gays, guys and girls og åbner fredag 30. januar i Skolegade.
Til en reception kl. 15 er borgmester Nicolai Wammen indbudt.
Siden er der åben reception kl. 18 og »grand opening« kl. 21.
Værtshuset vil holde åbent onsdag-lørdag aften og nat.
Bag værtshuset står søstrene May-Britt og Rikke Hansen.
Net: www.gbar.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce