Annonce
Aarhus

S-gruppeformand om Ango Winthers exit: Det er ærgerligt

Den socialdemokratiske gruppe i Aarhus Byråd er ærgerlige over, at partifællen Ango Winther efter 27 år har valgt at forlade sin plads i byrådsgruppen for at skifte over til Konservative. Arkivfoto: Kim Haugaard
Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har mistet et medlem til Konservative. Gruppeformand er ærgerlig, men trøster sig med, at partiet har andre kapaciteter at trække på.

AARHUS: Socialdemokratiets 'grand old man', Ango Winther, har torsdag givet sin gruppe besked om, at han skifter parti og farve.

Partikollegaens beslutning er overraskende for Anette Poulsen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Aarhus Byråd.


Jeg tror, det er en beslutning, han har haft overvejelser om i et stykke tid, uden at vi i gruppen er blevet delagtiggjort i den.

Anette Poulsen, S-gruppeformand i Aarhus Byråd


- Jeg har ikke vidste noget om det, men jeg har godt kunne mærke, at han ikke har været tilpas, for eksempel når der har været drøftelser af sager. Jeg tror, det er en beslutning, han har haft overvejelser om i et stykke tid, uden at vi i gruppen er blevet delagtiggjort i den, siger Anette Poulsen og fortsætter:

- Vi synes, det er ærgerligt efter så mange år, men det er jo hans egen beslutning. Vi kommer selvfølgelig til at savne hans store viden, især om Teknik og Miljø, men vi har bestemt også mange andre gode kræfter i partiet. Nu har vi også fået Steen Bording Andersen tilbage i teknisk udvalg, som også er en kapacitet på det område, siger hun.

Ango Winther giver udtryk for, at det er en venster-drejning i partiet, der har fået ham til at skifte over til Konservative. Tager I den kritik til efterretning?

- Man skal selvfølgelig altid tænke over og drøfte det, når der har været kritik. Men vi holder fast i den socialdemokratiske linje, og vi ikke har flyttes os. I øvrigt er vi enige om det i gruppen, siger Anette Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Torsdagens coronatal: Smittetallet dykker igen i Aarhus efter smittehop

Sport

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce