Annonce
Aarhus

S kalder sundhedsminister i samråd om sponsorrejser

<p>Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokratiet. Pressefoto</p>

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd af Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd af Socialdemokratiets sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

Det sker på baggrund af de artikler, som avisen har bragt om de næsten 5.400 sponsorerede rejser, som læger og andet sundhedspersonale har været på gennem de seneste to år.

»Det her er et område, som vi politisk har en forpligtelse til hele tiden at have et skarpt øje rettet mod. Der må ikke være elementer, som kan miskreditere lægers faglighed. Nu har vi så fået at vide, at der har været over 5.000 rejser på to år, og jeg synes, det er relevant høre, hvordan regeringen ser på de gældende regler på området,« siger Flemming Møller Mortensen.

Annonce

Den seneste lovændring

Under den forrige S/R regering blev der vedtaget en lovændring, som indførte større åbenhed på området, så lægerne siden november 2014 har haft pligt til at indberette alle økonomiske bånd til medicinalindustrien.

Det er disse åbne lister, som avisen har trukket data fra, og som viser, at der er foretaget knap 5.400 sponserede rejser i perioden.

»Umiddelbart slog det mig som et højt tal, da jeg læste det, men for at vi har et sammenligningsgrundlag, så har jeg skriftligt bedt ministeren om at fremskaffe oplysninger, der viser udviklingen 10 år tilbage. Jeg vil gerne præcisere, at der kan være meget gunstigt i samarbejdet mellem offentlige sundhedspersoner og den private industri, og det er ikke fordi, der ikke skal rejses. Men jeg mener, at det er nødvendigt at have total åbenhed om, hvordan det regelsæt, vi lavede for små tre år siden, bliver efterlevet i dag,« siger Flemming Møller Mortensen.

Samrådet er endnu ikke skemalagt, men vil formentlig blive afholdt inden for én til to måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce