Annonce
Indland

S: Reklamer kan næppe genoplive bycyklerne

De Konservative mener at kunne finansiere nye bycykler i hovedstaden gennem reklamer og brugerbetaling. Økonomien i modellen er dog tvivlsom, mener Socialdemokraterne.

Den velkendte, københavnske bycykel bliver endegyldigt fjernet fra vejene ved årsskiftet. Københavns Kommune har ikke kunnet finde de 114 mio. kroner, som en længe planlagt forlængelse i samarbejde med Frederiksberg Kommune og DSB ville have kostet.

Men i går meldte de konservatives Jakob Næsager sig på banen med budskabet om, at et bycykelprojekt kan realiseres ved at lade virksomheder reklamere på cyklerne. Socialdemokraternes Lars Weiss synes godt om ideen, men er skeptisk for, om enderne reelt kan nå sammen, skriver b.dk.

- Kan man finde en kommerciel partner, der kan få økonomi i det, så hjertens gerne. Forvaltningen har lavet nøje beregninger på området, men hvis Jakob Næsager har banket en partner frem, så ser vi positivt på det, siger Lars Weiss til b.dk.

Annonce

Om finansieringen i den sidste ende har sin gang på jord, er ikke det, der betyder mest i Enhedslistens optik. Medlem af Teknik- og miljøforvaltningen Morten Kabell vender sig mod selve kernen af forslaget.

- Vi skal ikke have flere reklamer i det offentlige rum, siger han.

Morten Kabell vil hellere vende blikket mod ordningen om pendlercykler, som Københavns Kommune altså ikke kunne finde pengene til.

Frederiksberg Kommune og DSB har dog valgt at fortsætte programmet, siger vej- og parkchef i Frederiksberg Kommune, Jan Bøge Sørensen, til Politiken. - Den model, vi samarbejder med DSB om, er åben, og mange kommuner kan tilslutte sig den. Det er klart, at det ville have været sjovere, hvis København havde været med fra første færd, sådan som det var lagt til op til, men de kan jo tilslutte sig senere, siger han til avisen.

Og Enhedslisten håber, at hovedstadens kommune kan koble sig på projektet allerede i starten af 2013.

- Pendlercyklerne er et glimrende projekt, og jeg håber, vi kan komme med allerede i forbindelse med overførselssagen. Ellers må det blive i forbindelse med næste års budgetforhandlinger, siger Morten Kabell.

Selvom de konservative håber at kunne redde bycyklerne gennem reklamefinansiering, så regner medlem af Trafik- og Miljøforvaltningen Jakob Næsager dog ikke med at kunne rejse de 114 mio. kroner, som Københavns Kommune ikke kunne finde, gennem reklamer.

Pendlercykel-projektet er nemlig alt for dyrt til at begynde med, så de konservatives løsning omhandler ikke bare finansiering, men en hel ny model.

- Jeg ved ikke, hvad udgiften bliver på systemet, det er noget af det, vi må sætte os ned og finde ud af, siger Jakob Næsager.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce