Annonce
Indland

S: Rumænere på sulteløn skal stoppes

Afsløringer af slavelignende forhold i rengøringsbranchen bliver en sag for beskæftigelsesministeren, lover ordfører

Annonce

Socialdemokratiets ordfører for såkaldt social dumping er rystet over afsløringerne af de forhold, som Forenede Service underleverandør JD Rengøring har budt sine rumænske ansatte.

Det hører ganske enkelt ikke hjemme i et land som Danmark og skal stoppes, lyder det.

- Det er jo forrykt at høre om de forhold, og jeg mener, at det bør få alarmklokkerne til at ringe hos os alle, siger Ane Halsboe-Larsen (S), der er medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Hun vil tirsdag rejse problematikken for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og sikre, at det bliver højt prioriteret i beskæftigelsesudvalget, at virksomheder ikke kan misbruge udlændinge, som fagbladet 3F har afsløret.

- Den nye regering har jo allerede taget hul på problemet ved at bevilge 65 millioner kroner til bekæmpning af social dumping, og der er desuden planlagt et udvalgsarbejde i det kommende år, hvor vi skal finde løsninger på nogle af de ting, der ikke bare er snuptagsløsninger på, siger hun

Hvordan skal 65 millioner kroner forhindre, at de her firmaer ikke udnytter udlændinge igen om et halvt år?

- Pengene løser ikke alle problemerne, og derfor skal der laves nogle regler, der er indrettet således, at det bliver så svært som overhovedet muligt at udnytte mennesker på den her måde. Vi kan ikke forhindre, at virksomheder forsøger at snyde, selvom det har enorme konsekvenser for mennesker. Men vi kan indrette reglerne sådan, at det bliver så svært som overhovedet muligt. Og så skal vi til at inddrage de rette mennesker fra arbejdsmarkedet, som har erfaringer med problematikken, siger Ane Halsboe-Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce