Annonce
Aarhus

S skynder på teknik-rådmand: - Kom med svar på ny trafikplan

At det er en god ide at åbne station i Brabrand kan Venstre og socialdemokrater blive enige om. Det kniber mere med udbygningen af letbanen og jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård.

En ny station i Brabrand, letbanens etape 2 samt togfond-projekter i Østjylland er ikke med ny trafikplan for den statslige jernbane. - Det bør de være, mener S.

AARHUS: Der står ikke et ord om letbanens etape to i den trafikplan for den statslige jernbane, som Transportministeriet lige nu har ude i offentlig høring.

En ny station i Brabrand står der heller ikke noget om.

Derfor er det på høje tid, at Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, kommer til tasterne og får skrevet et høringssvar.

Det mener i hvert fald Socialdemokraterne.

I en pressemeddelelse opfordrer Ango Winter, der er næstformand i teknisk udvalg, Bünyamin Simsek til at fremlægge et udkast til et høringssvar for byrådet.

Trafikplanen tegner retningen for statens fremtidige indsats på jernbaneområdet.

"Men den savner fokus på projekter, som skal fremme mobiliteten i Østjylland," skriver Ango Winther i pressemeddelelsen.

Annonce

Trafikplan

Trafikplanen for den statslige jernbane 2017-2023 beskriver de statslige initiativer på jernbanen og rammerne for togtrafikken.

Den giver overblik over vedtagne projekter og den forventede udvikling i togbetjening og passagerprognoser helt ned på stationsniveau.

På grund af usikkerhed om blandt andet Togfonden er denne udgave af trafikplanen forsinket.

En markering

Bünyamin Simsek undrer sig:

- Hvis Ango Winther vil i dialog med mig, kan han altid henvende sig. Det havde været seriøst. Han behøver ikke gå gennem Århus Stiftstidende. Det er da vist mest for at markere sig, siger Bünyamin Simsek, der ikke kan nå at få et høringssvar gennem byrådet, inden fristen udløber 26. februar.

Da trafikplanen blev sendt i høring, inden Bünyamin Simsek satte sig i rådmandsstolen, spiller han ansvaret for forsinkelsen tilbage til sin forgænger, nemlig Ango Winthers partifælle Kristian Würtz.

- Men det glæder mig da, alt det Socialdemokraterne mener, at jeg kan nå at udrette på en måned, siger Bünyamin Simsek.

Svar med forbehold

Han agter at løse problemet på samme måde som det forsinkede høringssvar til den VVM-redegørelse for jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård, vi skrev om i lørdags.

Også denne gang sender han et høringssvar med det forbehold, at byrådet endnu ikke har behandlet sagen. Og at det endelige høringssvar derfor kan ende med at få et andet indhold.

Og det kræver ikke den store indsigt i århusiansk trafikpolitik at slå fast, at det endelige høringssvar med sikkerhed får et andet indhold.

Venstre er nemlig modstander af både letbanens etape to og jernbanen mellem Hasselager og Hovedgård.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, der tilsammen har flertal i byrådet, er tilhængere af begge dele.

Dermed er det kun Brabrand Station, der er lokalpolitisk enighed om at anbefale transportminister Ole Birk Olesen (LA) at tage med i sin nye trafikplan.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce