Annonce
Aarhus

S står fast på cykelsti til Borum

- Vi skal have både Viborgvej og en cykelsti på Borumvej. Det ene udelukker ikke det andet, mener Ango Winther (S). Foto: Flemming Krogh
Annonce

AARHUS/BORUM: Socialdemokratiet melder nu klart ud, at kravet om en cykelsti til Borum står fast og ikke kan fravælges, sådan som det ser ud i et forslag fra Teknik og Miljø.

- Jeg undrer mig over at udvidelsen af Viborgvej er blevet så dyr, som det nu beskrives af forvaltningen, for jeg har tidligere hørt om en økonomi, hvor der rigeligt var plads til en cykelsti på Borumvej, siger Ango Winther (S) næstformand i teknisk udvalg.

Ifølge et oplæg til byrådet om udvidelsen af Viborgvej til fire spor vil projektet nu koste 155 mio. kr. Dermed er der kun seks millioner kroner i restsum af den samlede ramme, men samtidig en række ønsker til tilvalg, hvoraf cykelstien blot er ét forslag af flere.

- Vi vil have en udvidelse af Viborgvej, men der skal også være økonomi til en cykelsti. Så må forvaltningen gå projektet igennem én gang til. For vi skal have både Viborgvej og en cykelsti på Borumvej. Det ene udelukker ikke det andet, mener Ango Winther.

Han henviser til, at det har han sagt længe. Desuden er det byrådets vedtagelse fra juni 2018. Her vedtog byrådet et forslag om, "at der i forbindelse med udvidelsen af Viborgvej til en firesporet vej indgår anlæg af en cykelsti langs Borumvej."

Borum har kæmpet for en sikker vej for cyklister langs Borumvej i 30 år, og Keld Hvalsø (EL) mindede på et byrådsmøde i marts 2019 om, at Borum allerede i 2006 fik et løfte om, at byen nok skulle få sin cykelsti.

- Det løfte skal simpelthen indfries. Vi kan ikke tillade os at stå og sige, at vi vil lave en cykelsti til et lokalområde og så blive ved med at sylte den, sagde Keld Hvalsø.

En af de ting, der også undrer Ango Winther er embedsmændenes estimering af en pris for de 2,7 km cykelsti, som de mener vil koste 13 mio. kr.

- Det er et meget stort beløb, som jeg godt vil grave lidt i, siger Ango Winther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce