Annonce
Byudvikling

S stiller byge af spørgsmål om ulovlig beboelse på erhvervsgrund

Da avisen bankede på pavillonen tirsdag aften, blev der ikke svaret. Men på et tidspunkt tændte lyset i et af de små vinduer for kort efter at blive slukket igen. Men ingen reagerede på vores banken på og kalden ved døren. To dage efter blev pavillonen fjernet. Foto: Søren Willumsen
- Jeg synes, Teknik og Miljø burde tage en henvendelse fra fagbevægelsen om ulovlig beboelse mere alvorligt, siger Steen Bording Andersen, næstformand i teknisk udvalg.

AARHUS: Hvad gør Teknik og Miljø, når afdelingen får oplysninger om ulovlig beboelse på byggepladser og erhvervsgrunde?

Det er essensen i en stribe af spørgsmål, som næstformanden for teknik udvalg i Aarhus Byråd, Steen Bording Andersen (S), nu stiller i en såkaldt 10-dages forespørgsel til Teknik og Miljø.

- Jeg har læst Århus Stiftstidendes artikel lørdag og er lidt chokeret over, at den ulovlige beboelse på en erhvervsgrund i Hasselager er fortsat så længe og indtil nu, selv om Teknik og Miljø fik det at vide i november sidste år. Det kan undre mig, at man ikke reagerer stærkere, siger Steen Bording Andersen.

Annonce

Ulovlig beboelse

Vi skrev lørdag, at polske malere, ifølge Malernes Fagforening, har boet i en pavillon uden byggetilladelse på en tom industrigrund på Hasselager Stationsvej 16. Aarhus Kommune blev orienteret for 10 måneder siden af fagforeningen.

Oplysningerne om, at pavillonen blev anvendt til beboelse, har flere naboer i denne uge bekræftet over for avisen. Naboerne mener, at beboelsen har været der i halvandet år, indtil den blev pillet ned torsdag i denne uge.

Jeg medgiver, at billeder af lys fra vinduerne i pavillonen taget sent og tidligt ikke i sig selv er bevis for at der var overnatning, men det var dog stærke indicier.

Steen Bording Andersen (S), næstformand i teknisk udvalg
Der har været lys til langt ud på aftenen og fra tidlig morgen, de gange en fagforening har tjekket pavilloner opsat på en erhvervsgrund i Hasselager. Som her 18. marts 2021 kl. 21.43. Foto: Thomas Lang, Malernes Fagforening

Teknik og Miljøs arbejdsmetode, når man modtager sådanne informationer, er at lave en form for partshøring. Man spurgte derfor udlejer og lejer af erhvervsgrunden, om der var beboelse. Da de begge svarede nej, skete der dybest set ikke mere. Heller ikke selv om Malernes Fagforening tre måneder senere rykkede for handling og gentog, at der fortsat var beboelse på grunden og havde billeder af det, og at den kunne oplyse, at man kendte malere, som havde boet der.

Annonce

"Ikke fair konkurrence"

Steen Bording Andersen har selv fået en orientering fra Malernes Fagforening om problemet og haft det oppe til drøftelse i Socialdemokratiets byrådsgruppe.

- Jeg synes, at kommunen bør reagere mere, når man får en henvendelse fra en fagforening, som er en seriøs og god samarbejdspartner. Jeg medgiver, at billeder af lys fra vinduerne i pavillonen taget sent og tidligt ikke i sig selv er bevis for, at der var overnatning, men det var dog stærke indicier, siger Steen Bording Andersen.

For ham handler sagen både om forholdene for de udenlandske arbejdere og om at skabe fair og lige konkurrencevilkår over for de lokale håndværkere.

- Jeg er forundret over den måde Teknik og Miljø reagerer på, siger Steen Bording Andersen, næstformand i teknisk udvalg. Han stiller nu en såkaldt 10 dages forespørgsel om sagen, som Stiftstidende beskrev lørdag. Privatfoto

- Det er ikke fordi, kommunen skal hoppe og springe for fagbevægelsen, men jeg er ærgerlig over at høre, at man ikke tager det mere seriøst, når man som kommune modtager meget veldokumenterede oplysninger fra en part, man bør have tillid til. Den slags skal man ikke feje væk, siger Steen Bording Andersen.

Annonce

12 spørgsmål

Det kan vel være et spørgsmål om bemanding og om hvilke opgaver, I pålægger Teknik og Miljø. Er der ikke et politisk ansvar for den måde, man handler på i kommunen?

- Jo, og derfor synes jeg også, at byrådet bør drøfte, hvordan vi tager den slags henvendelser op. Jeg synes, vi bør gøre mere. Men nu vil jeg først afvente svarene på min forespørgsel, siger Steen Bording Andersen.

To af i alt 12 spørgsmål er, hvordan Teknik og Miljø håndterer henvendelser fra borgere eller organisationer, der anmelder om beboelse på byggepladser og erhvervsgrunde. Og om Teknik og Miljø besøger de steder, der bliver anmeldt, for ved selvsyn at konstatere, hvordan forholdene er.

Et tredje spørgsmål er, hvordan Teknik og Miljø vil sikre, at reglerne for beboelsesfaciliteter overholdes.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Byudvikling

Nyt tårn i seks etager skal være vartegn for Viby: Borgere er bekymret for, om det er for højt

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce