Annonce
Alarm 112

Sag om dødsvold aflyst i sidste øjeblik: En af de tiltalte er blevet syg

To unge mænd fra Horsens skulle torsdag være stillet for et nævningeting ved Retten i Horsens - tiltalt for at stå bag en 22-årig mands død i Lunden påskelørdag for to år siden. Men sagen blev aflyst i sidste øjeblik. Arkivfoto
Anklager: Både forsvaret, retten og jeg er enige om, at vi vil strække os meget langt for at få gang i sagen hurtigst muligt.

Horsens: Næsten to år, efter en 22-årig mand fra Horsens afgik ved døden efter et voldeligt overfald i Lunden i Horsens, skulle to mænd på 20 og 22 år fra Horsens torsdag have været stillet for et nævningeting ved Retten i Horsens - tiltalt for at stå bag den vold, der forårsagede mandens død.

Men torsdag morgen var der ikke spor af hverken de tiltalte, deres forsvarere, nævningetinget - eller sagens anklager Anders Dohn i det store retslokale D i rettens bygning i Godsbanegade.

Retten måtte nemlig opgive at gennemføre sagen, oplyser Anders Dohn.

- En af de tiltalte i sagen har meldt sig syg. Han har sendt en lægeerklæring, og det gør, at vi må aflyse torsdagens retsmøde, fortæller Anders Dohn, der kalder det "meget utilfredsstillende" og "virkelig uheldigt", at sagen - der altså har været to år undervejs - må aflyses i sidste øjeblik.

- Men sygdom er ikke noget, vi er herrer over. Og i den her situation er der tale om noget udefrakommende, der slet ikke kunne forudses, siger anklageren.

Annonce

- Det er alvorligt

Han ønsker ikke at uddybe yderligere, hvad det præcist er, der har forhindret den tiltalte i at møde frem i retten.

- Men det står klart, at det, han fejler, er alvorligt nok til, at han ikke kan møde i retten. Det har han en lægeattest på, og den betvivler vi ikke, siger Anders Dohn, der afviser, at det handler om corona-relateret sygdom.

Efter planen fortsætter sagen på mandag. Ifølge Anders Dohn er det dog endnu uvist, om den tiltalte bliver klar til at møde i retten til den tid.

- Det kan vi ikke sige endnu, men det er noget, vi skal have afklaret hurtigst muligt, siger han.

Torsdag formiddag holdt han telefonmøde med de to forsvarere i sagen - Mette Grith Stage og Peter Secher - og med retten, og her stod det ifølge anklageren klart, at alle vil gøre meget for at få sagen sat i gang hurtigst muligt.

- Vi er enige om, at vi alle sammen er parate til at strække os meget langt, for at udsættelsen af sagen bliver kortest mulig, siger han.

Annonce

To år undervejs

De to unge mænd er tiltalt for at have overfaldet den 22-årige med adskillige knytnæveslag, spark og knæspark i hovedet og på kroppen ved et kort og heftigt sammenstød i Lunden i Horsens påskelørdag 2019.

De to tiltalte meldte sig selv til politiet nogle dage efter overfaldet. De sad varetægtsfængslet i knap et år, frem til de blev løsladt i april sidste år.

Efterforskningen i sagen har taget lang tid. Bl.a. fordi politiet flere gange har sendt spørgsmål i sagen tilbage til Retsmedicinsk Institut og til Retslægerådet.

Efterforskningsleder Lars Peter Madsen har tidligere i avisen kaldt sagen for "kompliceret".

Der er afsat fire retsdage til at behandle sagen i retten. Derudover er der afsat en dag til, at dommere og nævninge kan votere i sagen.

Indtil videre er det planen, at der falder dom i sagen 28. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce