Annonce
Aarhus

Sag om topchef udvikler sig: Bortvisning kan koste bonus

Selv om Claus Pedersen fratrådte som topchef i Aarhus Kommune fortsætter han med at få løn fra kommunen det kommende år. Det har han krav på efter de overenskomstmæssige aftaler, han var ansat efter. Men nu tyder nye undersøgelser på, at der kan være tale om strafferetlige forhold, og så gælder de samme aftaler ikke. Foto: Kim Haugaard

Nye oplysninger viser, at Claus Pedersen måske har brugt skattekroner på privat indkøb. Er det tilfældet, kan topchefen bortvises og så bortfalder en fratrædelsesaftale på 1,4 millioner kroner.

Annonce

AARHUS: Nu er der mistanke om, at den kommunale topchef Claus Pedersen har begået underslæb og købt børnetøj privat for offentlige skattekroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er revisionsfirmaet Ernst & Young, der har foretaget en undersøgelse af de to kommunale afdelinger Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse og i en foreløbig undersøgelse har fundet flere forhold, som peger på, at der har været tale om misbrug af offentlige midler.

Undersøgelsen viser indtil videre fem tilfælde af tøjkøb til blandt andet børn hos virksomheden Orloff Firmatøj A/S betalt af Aarhus Kommune.

I alt drejer det sig kun om 7.329 kroner, men forholdet kan alligevel have stor betydning. For kan man bevise, at tøjindkøbet er til privat brug, men købt for offentlige penge, så kan Claus Pedersen bortvises og dermed bortfalder kravet om en fratrædelsesaftale på 1.4 millioner kroner til ham.

Fungerende teknik- og miljørådmand Camilla Fabricius (S) har tidligere sagt, at hun kun ville ændre synspunkt om sin opbakning til Claus Pedersens fratrædelse, hvis man i en undersøgelse fandt strafbare forhold.

- Fratrædelsesaftalen er lavet sådan, at Claus Pedersen kan bortvises, hvis der dukker strafbare forhold op, sagde Camilla Fabricius i slutningen af november.

Ifølge revisionsfirmaet kan der være tale om underslæb og dermed overtrædelse af straffelovens § 278. Og det er alvorligt uanset beløbets størrelse, siger juraprofessor ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, til Jyllands-Posten.

»Der er et skarpt skel mellem offentlige midler og ens eget private forbrug, så beløbets størrelse gør ikke nogen forskel,« siger han til avisen.

Nu venter en høring, hvor Claus Pedersen skal forklare indkøbene, og derefter skal magistratsafdelingen beslutte, hvorvidt Claus Pedersen skal bortvises og dermed fratages sin million-fratrædelsesgodtgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce