Annonce
Østjylland

Sagt om Årets Leder 2019: - Man kan altid regne med Arne

Det var en både glad og beæret Arne Kyster fra Daugård Idræt, der modtog prisen som Årets Leder 2019 i Hedensted Kommune midt i foreningens hoptimist-træning i Ørum-Daugård Multicenter mandag aften. Foto: Henrik Dolmer
Årets coronavenlige prisuddeling i Hedensted Kommune blev skudt i gang i Ørum-Daugård Multicenter mandag aften, da Årets Leder-prisen 2019 blev overrakt til Arne Kyster fra Daugård Idræt.

Daugård: Award 2019 - en stort anlagt prisfest for Hedensted Kommunes mange frivillige i Hornsyld Idrætscenter - blev aflyst i marts måned to dage før showet skulle have været afviklet på grund af regeringens coronarestriktioner. Det er dog kun showet, der er blevet aflyst, for de frivillige bliver ikke snydt for en prisoverrækkelse.

Nu er de bare i stedet spredt ud på flere datoer og lokationer i indeværende uge - startende med mandag aften, da Årets Leder-prisen blev uddelt i Ørum-Daugård Multicenter, mens Årets Hold-prisen blev uddelt i Hornsyld Idrætscenter.

Blandt de nominerede til prisen som Årets Leder 2019 finder man blandt andre Arne Kyster fra Daugård Idræt, og det var netop ham, der fik prisen overrakt af formanden for Udvalget for Fritid og Fællesskab, Liselotte Hillestrøm (S).

Annonce

Alle kender Arne

Liselotte Hillestrøm sagde blandt andet følgende om Arne Kyster i sin motiveringstale:

- Arne Kyster fra Daugård Idræt har gennem mere end 30 år været en drivkraft lige fra badminton til gymnastik i både bestyrelser, som leder, som træner og som aktiv udøver. Han er kendt af såvel store som små, og er meget respekteret af alle. Han har stået bag hele opbygningen af IT-systemet Conventus for Daugård Idræt og er den bærende kraft i vedligeholdelse og opdatering af systemet, sagde hun.

- Arne er desuden foreningens hovedkontaktperson til DGI og har i den grad fingeren på pulsen mht. kurser til trænere og står ikke tilbage for at give gode råd til spirende trænere. Man kan altid regne med Arne. Han kan det hele og siger ikke nej til noget, hvis det gavner Daugård Idræt eller det sociale liv i Daugård. På trods af at han er godt i gang med 60’erne, er han stadig aktiv og viser gerne børnene, hvordan man står på hænder og springer, sagde Liselotte Hillestrøm.

Annonce

Blev fejret med manér

Der var også pæne ord og en gave til Arne Kyster fra formanden for Daugård Idræt, Claus Rønsholt, ligesom alle børnene til dagens hoptimist-træning var udstyret med dannebrogsflag for at fejre den afholdte leder og træner.

- Tusind tak for de pæne ord og gaver. Jeg må sige, at jeg er både beæret, glad og stolt over at modtage prisen som Årets Leder i Hedensted Kommune, sagde en også temmelig overrasket Arne Kyster, der overhovedet ikke havde luret, at dagens træning ville blive afbrudt af en prisoverrækkelse.

De to andre nominerede til prisen var Lise Gammelby, der er et stort aktiv for Ølholm Folkedansere, og Kenneth Rasmussen fra Juelsminde Golfklub, der på tre år har formået at puste nyt liv i klubbens juniorafdeling.

Annonce

Årets Hold 2019

Samme aften blev prisen Årets Hold 2019 uddelt i Hornsyld Idrætscenter. Her var det Hornsyld IF’s volleyball-damer, der løb med prisen, og det gjorde de på baggrund af holdets store fremgang.

Holdet debuterede til deres første stævne i oktober 2018 i Jyllandsserien. Stævnet resulterede i tre vundne ud af tre kampe og viste hurtigt holdets potentiale. Hvor stort potentialet reelt var, tog nok fusen på de fleste, idet holdet endte som et af topholdene og rykkede op til næste niveau i løbet af blot én sæson.

Derudover tiltrækker holdet kvindelige volleyball-spillere udefra, så der nu er spillere nok til to hold. Det har betydet, at træningen er blevet bedre og mere udfordrende, men samtidig fastholdes fokus på det sociale sammenhold.


Arne Kyster fra Daugård Idræt har gennem mere end 30 år været en drivkraft lige fra badminton til gymnastik i både bestyrelser, som leder, som træner og som aktiv udøver.

Liselotte Hillestrøm (S), formand for Udvalget for Fritid & Fællesskab


Prisen blev overrakt af Kim Lunddorf fra Fritidsudvalget i Hedensted Kommune. De to andre nominerede til prisen var seniorholdet i Stouby Motion og Skydeholdet fra 5. A. på Juelsminde Skole i Klejs-Juelsminde Skytteforening.

Award for foreningslivet

Hedensted Kommune laver hvert år i marts måned en award for foreningslivet, hvor der uddeles en række priser. Til prisfesten er der også spisning og musik.

I år skulle awarden have foregået i Hornsyld 12. marts med underholdning ved indie-popgruppen Jung. 470 foreningsfrivillige havde tilmeldt sig festen, der blev aflyst få dage før på grund af coronarestriktioner.

Vinderne i de otte kategorier Årets Leder, Årets Initiativ, Årets Forening, Årets Hold, Årets Træner, Årets Lederspire, Årets Udøver og Nybolig-prisen er fundet, og priserne vil i stedet blive overrakt individuelt den kommende tid.

Næste års award er planlagt til at løbe stablen 11. marts 2021 om coronasituationen tillader det.

Arne Kyster har været en drivkraft i Daugård Idræt gennem 30 år som både træner, leder og aktiv udøver, og er det stadig. Derfor løb han med award-prisen Årets Leder 2019. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce