Annonce
Sport

Sahlertz kan løfte pokalen for sjette gang: - Holder vi fast i vores stil, så vinder vi

Morten Sahlertz har været med til at vinde fem af Bakken Bears' 12 pokaltitler. Lørdag aften kan pokalskabet igen blive udvidet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Bakken Bears kan lørdag vinde sin 13. pokaltitel. Årets pokalfinale spilles dog i ly af pandemien uden tilskuere, men til gengæld for rullende kameraer.

BASKETBALL: Det hører efterhånden til sjældenhederne, at dansk basketball vises på en dansk TV-station.

Men lørdag gør TV2 Sport en undtagelse, når de blænder op for pokalfinalen mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Under normale omstændigheder er en finale festtid, men ikke i disse tider, hvor der slet ingen tilskuere må komme i hallerne. Men basketballdanmark kan altså sætte sig til rette i stolen når den moderne klassiker mellem de to østjyske byer ruller over skærmen fra klokken 16.30.

Annonce

- Under vanlig standard

De to mødtes så sent som for to uger siden i ligaen, og her vandt Horsens over Bakken Bears for første gang i fire forsøg i sæsonen.

Det var dog en kamp, hvor århusianerne havde sikret den samlede sejr i grundspillet og hvor de måtte undvære fire profiler til skader. Tre af dem er retur og kun landsholdsspiller Darko Jukic må se pokalfinalen fra tribunen - hvor han dermed kommer til at sidde mutters alene.

Pokalfinale

  • Horsens IC og Bakken Bears mødes i pokalfinalen for anden sæson i træk.
  • Kampen spilles lørdag klokken 16.30 i Forum Horsens. På grund af coronarestriktioner er der ingen adgang for tilskuere, men kampen sendes på TV2 Sport.
  • Bakken Bears er det mest vindende hold i Danmark med 12 pokalsejre i 18 finaler. Horsens IC har været i 13 finaler men blot vundet fire. Næstflest titler har SISU med ni.
  • For Bakken Bears er Morten Sahlertz den mest vindende aktive spiller. Han har fem pokalsejre i seks finaler. Der er dog stadig et stykke op til Jens Jensen, der har vundet turneringen otte gange i 11 forsøg.

- Vi har set frem til dette højdepunkt, lige siden vores jagt på europæiske sejre sluttede i januar. Sulten efter en finalekamp, og en titel, kan virkelig mærkes i truppen og staben. Så vi forventer at komme ud med power, lyst, spilleglæde og med farten tilbage i fødderne, siger Anders Sommer, assistant coach i Bakken Bears.

- Vores defensive indsats har været under vanlig standard den sidste måneds tid. Dér ligger vores største udfordring lige nu og dér har været fokus været rettet, siger træneren.


Det er alt eller intet lørdag, det er ikke en playoff-kamp hvor vi spiller bedst af fem eller syv kampe. Så det bliver svært mentalt, men det så fint ud i mandags, så jeg er sikker på, vi nok skal være der.

Morten Sahlertz


Annonce

- Hårdt mentalt

Hvad defensiven angår så det dog en smule bedre ud i mandagens generalprøve hvor Svendborg Rabbits blev besejret med 20 point og holdt nede på 62 point i de første tre perioder af kampen.

- Det var lidt for meget op og ned i mandags, men det er altid svært at sætte sig op til en kamp, der ikke rigtig betyder noget. Men jeg synes overordnet, vi gjorde det godt. Vi er gået tilbage til at spille noget mere forsvar, og det er super vigtigt. Det er vores stil og det er dét, vi skal holde ved. Hvis vi holder fast i det til pokalfinalen, så vinder vi, siger anfører Morten Sahlertz.

Spørgsmål: I har haft en lang periode, hvor der ikke har været så meget på spil. Hvordan er det så at skulle spille en kamp hvor alt er på spil?

- Jeg tror da helt sikkert, at det er hårdt mentalt at sætte sig op på sådan et niveau. Det er alt eller intet lørdag, det er ikke en playoff-kamp hvor vi spiller bedst af fem eller syv kampe. Så det bliver svært mentalt, men det så fint ud i mandags, så jeg er sikker på, vi nok skal være der, siger Morten Sahlertz.

Morten Sahlertz blev pokalfighter i 2013. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce