Annonce
Debat

Salget af de gule huse: Der er stadig behov for husene til de nødlidende, hr. Simsek

"På byrådsmødet i Aarhus 24. februar siger en oprørt rådmand Bünyamin Simsek i sagen om salget af husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej, at han ikke vil finde sig i, at tre personer i byrådet beskylder ham for at tale usandt, og det er man nødt til at dokumentere. Det vil jeg så gøre", skriver Jaqueline Høvring. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: På byrådsmødet i Aarhus 24. februar siger en oprørt rådmand Bünyamin Simsek i sagen om salget af husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej, at han ikke vil finde sig i, at tre personer i byrådet beskylder ham for at tale usandt, og det er man nødt til at dokumentere.

Det vil jeg så gøre.

Oplysninger til teknisk udvalg 27. april 2020: "Der har siden 15. januar 2015 været 35 ind-/udflytninger fordelt på 24 af de i alt 88 boliger".

Mail fra Simsek til byrådsmedlemmerne 24. februar 2021, altså på selve dagen for byrådsmødet: "En optælling af indflytninger gennem de seneste seks år viser, at der tilbage i 2015 blev anvist fire lejere fra Den Sociale Boligtildeling. Herefter er der ikke kommet lejere ad denne vej. Der har fra 2015 og til nu været tre indflytninger til det bofællesskab, der er i ejendommene, og to indflytninger efter anvisning fra andre afdelinger i Socialforvaltningen. De resterende 35 lejere er kommet ind uden anvisning fra Socialforvaltningen – via ansøgning til Teknik og Miljøs Udlejningsafdeling".

Simsek skriver i Stiften 27. februar: "Disse oplysninger har byrådet fået både i foråret 2020 og i forbindelse med den aktuelle sag. Der er derfor ingen bund i anklagerne om, at man forholder oplysninger i sagen for andre".


De nye almene boliger koster 2000 kroner mere pr. måned og vil skubbe mindrebemidlede borgere og deres børn ud i fattigdom med de menneskelige og økonomiske konsekvenser, det har.


Som det ses, er oplysningerne ikke samstemmende og givet med otte måneders mellemrum.

Han skriver også, at "boliger til husvilde er ikke et permanent boligtilbud. Det er tænkt som en helt akut hjælp til mennesker, der af den ene eller anden grund pludselig står uden tag over hovedet, og som ikke er i stand til at løse boligmanglen på egen hånd. Og det er ikke den slags beboere, vi typisk har på Poul Martin Møllers Vej".

Akutboliger er sjældent midlertidige, og resten stemmer ikke overens med oplysningerne til teknisk udvalg 6. maj 2020: "Boligerne på Poul Martin Møllers Vej 1-95 udlejes som udgangspunkt kun til akut bolignødlidende århusianske familier og enlige med hjemmeboende børn under 18 år. Desuden, men i et mindre omfang, udlejes de også til f.eks. kvoteflygtninge, ligesom der er et bofællesskab, der administreres af Sociale Forhold og Beskæftigelse, i bebyggelsen".

I et interview kort før byrådsmødet siger Simsek til TV2 Østjylland: "For de penge, vi får ind her, kan vi opføre et par hundrede nye almene boliger. Boligerne har haft til formål til at levere på et akut behov i forhold til, at kommunen gennem socialforvaltningen har kunnet anvise mennesker, der havde et akut boligbehov. Det lever den ikke op til mere, behovet er ikke eksisterende mere, men for pengene kan vi få op til 500 almene boliger, som er billige boliger, som kommer mange flere århusianere til gode, og det vil jeg meget hellere end at fastholde, at vi som kommune er udlejere på nogle bygninger, vi ikke har behov for".

På under et minut er antallet af nye boliger steget fra et par hundrede op til 500, og på kommunens hjemmeside står: "Hvis du bor i Aarhus Kommune og har et akut og socialt boligproblem, kan du søge om en bolig via Den Sociale Boligtildeling", og teknisk udvalg fik 6. maj oplyst, at "der er ventetid til en bolig via Den Sociale Boligtildeling. Aktuelt venter godt og vel 250 borgere på en bolig, de kan betale".

Så hr. Simsek, behovet eksisterer, og du har talt usandt. De nye almene boliger koster 2000 kroner mere pr. måned og vil skubbe mindrebemidlede borgere og deres børn ud i fattigdom med de menneskelige og økonomiske konsekvenser, det har, og kommer til at koste betydeligt mere end de 116 millioner kroner, kommunen kan få for salget af de gule huse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Opløsning i den ene lejr i fodboldkrigen: Flere klubber trækker sig fra Super League, melder medier

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce