Annonce
Østjylland

Salget af huse stiger markant: Norddjurs topper listerne

Tabel: Pia Pagaard M. Madsen

Der er blevet solgt væsentlig flere huse i Norddjurs Kommune i løbet af første halvår af 2018 i forhold til samme periode i 2017. Faktisk så mange, at Norddjurs Kommune topper listen som den kommune, der har haft den største procentvise salgsfremgang i hele Danmark.

Norddjurs: Den første halvdel af 2018 har tilsyneladende været rigtig god for boligsælgere i Norddjurs Kommune.

For mens antallet af bolighandler i større kommuner som Randers og Aarhus er faldende, så er antallet i høj grad stigende i oplandskommunerne - og i Norddjurs topper man listen som en sikker etter med en procentvis stigning i salget af villaer og rækkehuse på hele 29,2 procent. Det viser nye handelstal for boligsiden.dk.

- Når salget i og omkring de store byer falder, er det, fordi priserne er blevet så høje, at en del købere må vælge andre alternativer. Det kommer kommuner til gavn, hvor priserne er lavere, men det betyder ikke, at den store vækst i eksempelvis Norddjurs alene skyldes faldet i Randers og Aarhus. Det er bare blevet mere attraktivt at købe hus uden for de store byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Annonce
Der sælges markant flere huse i Norddjurs Kommune i 2018, end det var tilfældet i 2017, viser nye tal. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Stigning på 30 procent

Ser man nærmere på listen over kommuner, hvor stigningen i salget af villaer og rækkehuse er størst, er den præget af områder med priser i den lavere ende af spektret.

Udover Norddjurs er det kommunerne Hjørring, Gribskov, Nyborg og Brønderslev, der med procentvise stigninger på mellem 23,6 og 26,8 procent ligger højest i hele Danmark. Men også i Mariagerfjord Kommune og Favrskov Kommune er antallet af boligsalg steget.

I Favrskov Kommune har man i første halvår af 2018 oplevet en procentvis stigning i antallet af bolighandler på 14,9 procent sammenlignet med samme periode i 2017. I Mariagerfjord Kommune ligger den procentvise stigning på 7,5 procent.

De lave priser i oplandsområderne tiltrækker købere, der vil have meget hus for deres penge, og som har en forventning om, at priserne stiger.

- Når der er højkonjunktur, og familiernes økonomier er gode, er der flere, der tør tage en chance og forlade det sikre job i én af de store byer for at finde arbejde eller starte egen virksomhed. Det er blevet mere almindeligt at flytte til yderområderne, og det betyder flere vedligeholdte og nyrenoverede huse, og det smitter af på boligpriserne i de områder, siger Birgit Daetz.

Billige kvadratmeter

Med til historien hører det imidlertid også, at Norddjurs Kommune klart er den kommune i oplandsområdet, der har den laveste gennemsnitlige salgspris pr. kvadratmeter.

Her kan man i øjeblikket købe en kvadratmeter hus for 7237 kroner i gennemsnit. I Mariagerfjord er prisen 8101 kroner. I Randers er den 10.193 kroner, og i Favrskov, som er den dyreste af de fire kommuner, koster det 11.830 kroner at købe en kvadratmeter villa eller rækkehus.

Det fremgår dog også af tal fra Boligsiden.dk, at kvadratmeterpriserne er steget i alle fire kommuner i løbet af det seneste år.

Her topper Norddjurs Kommune også statistikken med en kvadratmeterprisstigning på 25,3 procent i forhold til 2017 (5778 kr/kvm).

På andenpladsen kommer Mariagerfjord med en stigning på 11,4 procent (fra 7269 kr/kvm i 2017). I Randers er prisen steget med 3,9 procent (fra 9811 kr/kvm), og i Favrskov er kvadratmeterprisen steget med beskedne 2,5 procent i forhold til sidste år (11.539 kr/kvm).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce