Annonce
Aarhus

Salget af skønhed stiger og stiger

Sygeplejerske og klinikchef Rikke Thorsen har arbejdet med Botox og Restylane i 12 år og kan se den store udvikling, der er. Århusianerne er blevet begejstrede for behandlingerne og strømmer til. Også mændene. Foto: Kim Haugaard

Vi køber ansigtsbehandlinger, plastikkirurgi og Botox som aldrig før - det er blevet socialt accepteret.

Annonce

Flere end nogensinde før får gjort noget ved rynker, mørke rande og furer i ansigtet. Ikke fordi vi vil ligne noget fra en amerikansk film. Århusianerne går efter det helt naturlig og vil bare ligne sig selv i en lidt yngre udgave. Og er meget åbne omkring det.

Både på privathospitalet Aleris-Hamlet, klinikken N'age og på kosmetologklinikkerne som for eksempel Euro Clinic mærker de det. Flere og flere vælger at få det fikset, hvis de synes, de får rynker, furer eller rande. Og det er slut med at komme krybende langs væggene eller at hviske om det.

Skønhed

  • Ifølge N?age har Restylane rundet 15 millioner behandlinger på verdensplan.
  • Formanden for Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi, speciallæge Andreas Printzlau, vurderer, at der sidste år blev foretaget omkring 50.000 behandlinger med Botox og cirka 60.000 behandlinger med fillers, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til 2012.
  • Restylane består af 98 procent vand og to procent naturligt hyaluronsyre. Det sprøjtes i meget små mængder ind i underhuden, hvor det giver fylde og glatter ud. Det optages og får hudens egen produktion af hyaluronsyre til at stige. En behandling holder seks- 12 måneder og skal så gentages.
  • Botox blokerer nerveimpulser til små ansigtsmuskler og forhindrer, at disse muskler trækker sig sammen, så huden forbliver glat. Botox anvendes i meget små doser.
  • Flere og flere mænd vælger at få lavet skønhedsbehandlinger. Både N?age og Aleris-Hamlet vurderer, at hver femte kunde er en mand.
  • Den mest populære operation på Aleris-Hamlet giver større bryster.
  • Den næstmest udførte er øjenlågsløft.
  • Mange mænd får den udført, så lige i den sammenhæng er flere end hver femte en mand.

»Folk er generelt blevet meget mere åbne de senere år. Rigtig mange møder op, når vi holder informationsaftner. De ved meget, og de spørger løs,« siger århusianske Helle Bach, der er chefterapeut på Cosmetic-afdelingerne på Aleris-Hamlet Hospitalerne.

Kosmetolog Jette Hansens kunder taler højlydt på klinikken om ting, de gerne vil have lavet og vil gerne diskutere muligheder.

»Det skete ikke for fem år siden. Holdningen har helt klart flyttet sig,« siger Jette Hansen, der ejer Euro Clinic.

Klinikchef Rikke Thorsen fra N'age flyttede i foråret til større lokaler fra Lille Torv til Store Torv i Aarhus og har ansat nyt personale.

»Vi har været med i 12 år og kan se, at det har rykket rigtig meget de seneste fem år,« siger hun.

Det samme gælder for Aleris-Hamlet, der indenfor de seneste måneder har ansat to plastikkirurgiske læger - en i Aarhus og en i Herning.

»Vi har fået flere kunder og større kapacitet. Det er simpelthen blevet mindre tabubelagt og mere tilgængeligt for almindelige mennesker at få gjort noget ved det, de gerne vil ændre på. Vi ser også hr. og fru Jensen fra de mindre byer,« siger hospitalschefen Tina Svendsen.

Det gælder hele vejen rundt, at efterspørgslen på andelæber og pornobryster er meget lille. Til gengæld vil rigtig mange gerne have løftet deres øjenlåg, så de ikke ser så trætte ud. Det er den andenmest populære operation efter den brystforstørrende, som er en absolut nummer et på Aleris-Hamlet.

»Øjenlågene er et simpelt indgreb med en stor effekt. Lige præcis det er meget populært - også blandt mænd,« forklarer Tina Svendsen.

Annonce

Flyt dit fedt

Indenfor de seneste år er der udviklet teknikker, så man kan flytte sit eget fedt og for eksempel bruge det til større bryster eller i ansigtet. Det er blevet utroligt populært.

»Det vokser meget lige nu og kan blive stort,« siger Helle Bach fra Aleris-Hamlet.

»For folk vil så gerne have de mest naturlige løsninger, og det tiltaler mange at bruge fedt fra deres egen krop i stedet for implantater i brysterne eller fillers i ansigtet. Så her rammer vi en ny målgruppe,« uddyber hun, der arbejder i hele Danmark og kan se geografiske forskelle på vores forbrugsmønstre.

»Københavnerne rykkede meget på skønhedsbehandlinger og -operationer for nogle år siden. Nu kommer bølgen til Jylland. Her er vi ofte mere eftertænksomme og undersøger tingene, inden vi vælger. Mange betaler for en konsultation både hos lægen, hos sygeplejersken og behandlerne i cosmetic, før de bestemmer sig for, hvad de vil. De tre arbejder sammen men tilbyder noget forskelligt,« siger Helle Bach.

I takt med forbrugernes interesse for skønhedsindustrien vokser, vokser også pressens. Det mærker både hospitalerne og klinikkerne. De er blevet interessante - også når det handler om forbrugerinformation og ikke skandaler.

Annonce

Positiv presse

»Vi har flere gange haft besøg af tv-stationer, når vi holder informationsaftener. De er oprigtigt interesserede i at vise, hvad en behandling går ud på og vil gerne være der, når vi fortæller om det, vi kan udrette på hospitalet,« siger Helle Bach.

Rikke Thorsen fra N'age har bemærket, at pressens fokus på uheldige resultater har fortaget sig.

»For nogle år siden hørte vi kun om skønhedsindgreb, hvis noget gik galt. I dag får de mange gode historier plads, og det er godt, for der er mange, mange flere af dem end de få fejl, der jo også forekommer,« pointerer hun.

N'age har en gruppe ambassadører, som fortæller åbent om deres brug af Botox og Restylane. Det er blandt andre tv-vært Marianne Dinesen, modeekspert Uffe Buchard og tv-vært og skuespiller Anette Heick.

»De er kendte men alligevel helt almindelige mennesker, som er ret afslappede omkring sig selv. Det betyder meget for folk, at de kan relatere sig til andre, der vælger at få en behandling,« siger Rikke Thorsen.

»Det er lidt ligesom at få ordnet hår eller negle. Eller som at træne sin krop. Det skal gøres, og det skal holdes ved lige,« mener hun og tilføjer at nogle også slipper for deres spændingshovedpine, når musklerne i panden slapper af efter en Botox-indsprøjtning.

»Man kan også gøre en krum næste lige med en Restylane indsprøjtning. Det tager fem minutter,« påpeger Rikke Thorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Festugen er ikke et must

Aarhus

Her er de seneste tal: Smittetrykket stiger igen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Annonce