Annonce
Aarhus

Salgsmål om ishuse: Ny forpagter varsler bedre og mere moderne iskiosker i Aarhus

Henrik Mensch har i en årrække drevet Moesgård Strandkiosk. Nu er han valgt til eneforpagter af samtlige 11 ishuse i Aarhus, og der venter en række istandsættelser og moderniseringer af kioskerne. Arkivfoto

Som ny forpagter af alle Aarhus Kommunes 11 ishuse skal Henrik Mensch gennemføre istandsættelser og moderniseringer. Det vil han gøre med afsæt i erfaringer fra sine strandkiosker ved Moesgård og Saksild.

AARHUS: Iskioskerne i Aarhus skal moderniseres og have et løft.

Det er udgangspunktet for Henrik Mensch, som Frisko ved nytårsskiftet gav rollen som eneforpagter af de i alt 11 ishuse.

De seneste år har Henrik Mensch drevet Moesgård Strandkiosk samt kiosk på Saksild Strand, og de erfaringer vil han bringe ind i arbejdet med at udvikle ishusene.

- Jeg har nogle erfaringer vedrørende moderniseringer af en iskiosk, og dem har Frisko og Aarhus Kommune utvivlsomt kigget på i forbindelse med indgåelse af en forpagtningsaftale med mig. Kommunen har i lang tid ønsket istandsættelser af en række iskiosker, og den opgave vil jeg løfte med de rigtige hensyn, forklarer Henrik Mensch fra Saksild.

Han fortsætter:

- Udover moderniseringer af butikkerne vil kunderne utvivlsomt komme til at opleve et markant løft på madsiden - specielt i Ørnereden og Den Permanente. På madsiden kommer vi til at tilbyde et væsentligt berede udvalg af fødevarer, herunder vildtretter, tapas, sandwich, Fish & Chips og burgere lavet fra bunden, hvor økologien kommer til at spille en væsentlig rolle.

Den ny forpagter varsler, at der ved nogle iskiosker bliver lavet arrangementer med både mad, musik og helstegt vildsvin.

Annonce

Udover moderniseringer af butikkerne vil kunderne utvivlsomt komme til at opleve et markant løft på madsiden - specielt i Ørnereden og Den Permanente.

Henrik Mensch, eneforpagter af ishusene i Aarhus

Fra tre til alle

Ifølge Henrik Mensch opstod idéen om at gøre ham til eneforpagter af de 11 kommunale ishuse hos Aarhus Kommune og Frisko.

I første omgang tilbød kommunen og isgiganten forpagtningen af tre-fire iskiosker til Henrik Mensch. Men ifølge den ny eneforpagter var indtjeningen i netop den gruppe kiosker for spinkel.

- Derfor spillede jeg ud med idéen om at overtage alle iskiosker - eller bare beholde min Moesgård Strandkiosk. Og så endte det altså med, at Frisko tilbød mig forpagtningen af de 11 kiosker, fortæller Henrik Mensch.

Den ny eneforpagter har ikke umiddelbart mulighed for videreforpagte kiosker til nogle af de opsagte forpagtere.

Kontrakten mellem Aarhus Kommune og Unilever fortæller, at Unilever må lade Frisko videreforpagte til tredjemand - altså Henrik Mensch.

Men Henrik Mensch må ikke bygge videre med endnu en forpagtningsaftale.

Samlet i selskab

Henrik Mensch er også aktiv med virksomheder på boligmarkedet.

Det var han også, da finanskrisen var på det højeste. På det tidspunkt blev forretningsmandens aktiviteter ramt af konkurser.

- Som mange andre på boligmarkedet havde jeg vanskelige vilkår under finanskrisen. Men det har ingenting med mit engagement i ishusene i Aarhus at gøre. Driften af kioskerne er isoleret i en selvstændigt selskab, der intet har med hverken mine tidligere eller nuværende aktiviteter inden for boliginvesteringer at gøre, understreger den ny forpagter af iskioskerne i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

40-årig anholdt efter skuddrama: Mistænkt for at have spillet en rolle ved Paludan-demonstration

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce