Annonce
Aarhus

Salling-direktør bliver ny formand for DR

Marianne Bedsted har tidligere været direktør for Musikhuset Aarhus. Lige nu er hun direktør for stormagasinet Salling, Starbucks i Danmark og burgerkæden Carl's Junior, der er ejet af Salling Group. Pressefoto

Marianne Bedsted, direktør for Salling og Starbucks i Danmark bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Radio.

Annonce

AARHUS: Marianne Bedsted, der bor i Højbjerg, og er direktør for Salling samt Starbucks i Danmark, bliver ny formand for Danmarks største medieinstitution, Danmarks Radio. Det er den tungeste post i dansk medie og kulturliv.

Den 51-årige århusianer, der tidligere var direktør for Musikhuset Aarhus, afløser Michael Christiansen på formandsposten i DR. Han har siddet som formand de seneste 10 år, men går af ved årsskiftet.

Marianne Bedsted er en central figur i Salling Group, og hun bor sammen med sine to børn og mand i Højbjerg.

Hun vil tiltræde stillingen 1. januar 2019.

Dermed skal hun føre spareplanen, der er vedtaget af Folketinget, ud i livet for DR. Det indebærer blandt andet, at DR i fremtiden skal klare sine Public Service forpligtigelser med omkring 20 procent færre medarbejdere. DR tæller i dag godt 3.000 mennesker.

Her er Marianne Bedsted fanget på toppen af Salling forud for etableringen af det populære Salling Rooftop. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Folk skal have "wow-følelse"

Marianne Bedsted har været både hoteldirektør, direktør for Musikhuset Aarhus og er i dag direktør i Salling. Hun er drevet af at give folk en "wow-følelse" - og er særdeles bekendt med rollen som leder.

Hun er i dag direktør for Sallings to stormagasiner og for franchise-divisionen i Dansk Supermarked, der driver de amerikanske kæder Starbucks og Carl's Jr. i Danmark.

Det kan virke som mange forskellige brancher, men for Marianne Bedsted har der altid været en rød tråd - nemlig bedre service end forventet og mindeværdige total-oplevelser. Som for eksempel da Salling i både Aalborg og Aarhus kunne afsløre nye digitale mediefacader, der som gigantiske, lysende kunstværker skulle afspejle både oplevelser inde i stormagasinet og ude i byernes kulturliv.

Salling Rooftop i Aarhus er et typisk eksempel på, hvordan hun gør noget for "folket". Her blev stormagasinets hidtil uudnyttede tagareal forvandlet til en 2.000 kvadratmeter stor tagterrasse, kaldet Salling Rooftop, med bl.a. scene til musik, tagcafé og bar, grønne haver, kunst, udkigsområder og legeplads.

- Det, der altid har drevet mig, er at give folk den der wow-følelse. Hvor mennesker mødes, får en oplevelse sammen og går rigere derfra. Om det så er til en vellykket konference på et hotel, en magisk udendørskoncert med Earth, Wind & Fire på Musikhusets amfiscene eller en stor event i Salling, som da vi afslørede vores nye julebelysning kombineret med kendte musikkunstnere, hvor Salling blev til en kæmpe lysende gave i vintermørket, sagde hun i et fødselsdagsinterview med Stiften, da hun fyldte 50 år.

- Uanset arbejdspladsen har det at give gæsterne udsøgt service og store oplevelser - sammen med udvikling, ledelse og det at skabe resultater - altid været det, der har motiveret mig. Jeg siger stadig ofte gæster, selvom det hedder kunder i detailhandlen, men det er sådan, jeg ser det. Nethandlen fylder meget i dag, og derfor er vores opgave at give noget ekstra til dem, der kommer i de fysiske butikker - og kunderne skal behandles som vores gæster, sagde hun.

Derfor har hun også sammen med sin organisation i Salling cementeret, at omdrejningspunktet for forretningen er oplevelser og mennesker, der mødes, overraskes, bliver inspireret og forkælet. De skal dufte, smage, mærke, se, høre, føle og tale med mennesker.

Annonce

Fritid i Marselisborg Skoven og på Mols

Marianne Bedsted brænder for ledelse og har en massiv ledererfaring - og det både i den private og i den offentlige sektor. Faktisk har hun været leder i over 25 år. Hun startede som helt ung med lederstillinger i restaurations- og hotelbranchen, mens hun studerede om aftenen, og var også et par år i London.

Hun blev hentet til sit nuværende job efter knap seks år som direktør for Musikhuset Aarhus. Den udfordring kunne hun ikke stå for - ansvaret for to stormagasiner i henholdsvis Aarhus og Aalborg og for franchisesamarbejdet mellem Dansk Supermarked og de amerikanske kæder Starbucks og Carl´s Jr. Det er blevet til 15 Starbucks-kaffebarer og seks Carl´s Jr. burgerrestauranter i Danmark, og flere er på vej.

Marianne Bedsted er vokset op i Skive, hvor hendes forældre stadig bor.

Som ung begyndte interessen for musik, hvor der bl.a. med en veninde blev sparet op gennem fritidsjobs til koncertbilletter med f.eks. Prince og David Bowie. To af hendes store idoler, som jo desværre gik bort i 2016 sammen med andre store idoler som George Michael og Leonard Cohen.

Hun er kendt som et menneske med et stærkt netværksgen og har altid engageret sig i mange projekter og bestyrelsesarbejde, f.eks. er hun lige nu medlem af bestyrelsen for Aarhus City Forening.

Marianne Bedsted har i godt 20 år været gift med Claus Hovge Andersen, der er også er ansat i Salling Group som digital chef. Ægteparret har to teenagebørn.

Når hun holder fri, bruger hun tid med en stor kreds af veninder og venner, tager en løbetur eller en gåtur med hunden i Marselisborgskovene tæt ved hjemmet i Højbjerg og slapper af med yoga, når der er tid til det. Rejser til alle dele af verden har altid været en prioritet for familien, og når der skal kobles helt af, bliver det en tur i sommerhuset på Mols.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce