Annonce
Kultur

Salling-direktør siger farvel til toppost

Marianne Bedsted træder ud for at koncentrere sig om DR-posten. Foto: Kim Haugaard

Marianne Bedsted forlader formandsposten i Den Jyske Opera, når hun bliver formand for DR.

AARHUS: Marianne Bedsted, direktør for Salling og ny formand for Danmarks Radio, forlader en anden toppost.

Den århusianske erhvervskvinde siger fra 1. januar farvel til posten som formand for Den Jyske Opera.

Marianne Bedsted har selv valgt at fratræde ved udgangen af året, og kulturminister Mette Bock har udpeget Lene Skovsgaard Sørensen som afløseren til formandsposten for operaen.

Lene Skovsgaard Sørensen har været medlem af bestyrelsen siden 2015.

- Det glæder mig, at Lene Skovsgaard Sørensen har sagt ja til at blive ny formand. Som direktør og virksomhedsleder er hun vant til at arbejde med ambitiøse mål. Kombineret med hendes viden fra arbejdet som bestyrelsesmedlem af operaen er jeg overbevist om, at hun bliver en stor kapacitet, siger kulturministeren.

Niels Overgaard Lehmann er udpeget til nyt bestyrelsesmedlem.

Fra 1. januar ser bestyrelsen for Den Jyske Opera sådan ud:

Direktør for team 2 aps Lene Skovsgaard Sørensen, prodekan ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet, Niels Lehmann, advokat og partner hos Delacour Carl Erik Skovgaard Sørensen, dirigent Per Joachim Gustavsson, administrativ chef på Sort/Hvid Mette Ingeborg Bryndum og operasanger Birgitte Mosegaard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Soloen er i højsædet på Gruppe 38

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce