Annonce
Kultur

Salling-direktør siger farvel til toppost

Marianne Bedsted træder ud for at koncentrere sig om DR-posten. Foto: Kim Haugaard

Marianne Bedsted forlader formandsposten i Den Jyske Opera, når hun bliver formand for DR.

AARHUS: Marianne Bedsted, direktør for Salling og ny formand for Danmarks Radio, forlader en anden toppost.

Den århusianske erhvervskvinde siger fra 1. januar farvel til posten som formand for Den Jyske Opera.

Marianne Bedsted har selv valgt at fratræde ved udgangen af året, og kulturminister Mette Bock har udpeget Lene Skovsgaard Sørensen som afløseren til formandsposten for operaen.

Lene Skovsgaard Sørensen har været medlem af bestyrelsen siden 2015.

- Det glæder mig, at Lene Skovsgaard Sørensen har sagt ja til at blive ny formand. Som direktør og virksomhedsleder er hun vant til at arbejde med ambitiøse mål. Kombineret med hendes viden fra arbejdet som bestyrelsesmedlem af operaen er jeg overbevist om, at hun bliver en stor kapacitet, siger kulturministeren.

Niels Overgaard Lehmann er udpeget til nyt bestyrelsesmedlem.

Fra 1. januar ser bestyrelsen for Den Jyske Opera sådan ud:

Direktør for team 2 aps Lene Skovsgaard Sørensen, prodekan ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet, Niels Lehmann, advokat og partner hos Delacour Carl Erik Skovgaard Sørensen, dirigent Per Joachim Gustavsson, administrativ chef på Sort/Hvid Mette Ingeborg Bryndum og operasanger Birgitte Mosegaard Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Annonce