Annonce
Navne

Salling-elev vinder Detailhandlens Fagprøvepris

Maria Gade Jacobsen kan efter to års ansættelse i Salling kalde sig Danmarks bedste detailelev. Her får hun prisen overrakt af departementchef Søren Hartmann Hede.

Maria Gade Jacobsen kan efter to års ansættelse i Salling kalde sig Danmarks bedste detailelev. I København fik hun forleden overrakt den eftertragtede førsteplads til årets fagprøvepris.

Hvert år knokler landets detailelever med deres fagprøver. Nogle skiller sig særligt ud, men kun tre fagprøver kommer gennem nåleøjet og bliver nomineret til Detailhandlens Fagprøvepris. Maria Gade Jacobsen vandt for sit salgsfremstød for det bæredygtige herremærke Knowledge Cotton Apparel.

Detailhandlens Fagprøvepris uddeles i samarbejde mellem HK Handel, HK Privat og Dansk Erhverv med det formål at hylde de spirende talenter fra erhvervsuddannelsen inden for detailhandel. Med førstepladsen følger 25.000 kroner.

Maria Gade Jacobsen er 22 år og var elev i herretøjsafdelingen i Salling Aarhus fra 2017 til 2019. Hun studerer nu informationsvidenskab på Aarhus Universitet og er fortsat ansat på deltid i herreafdelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce