Annonce
Skanderborg

Salling Fondene i gavehumør: Smukfest får million-julegave

Salling Fondene gier 2,6 millioner kr. til Smukfest, som skal have nye bøgescener. Foto: Axel Schütt
Til sommer skal musikken på Smukfest spille fra helt nye Bøgescener. Salling Fondene støtter med 2,6 millioner kroner.

SKANDERBORG: Til sommer kommer musikken på Smukfest til at spille fra splinternye bøgescener.

Danmarks næststørste musikfestival har nemlig fået en million-stor julegave af Salling Fondene. Helt præcist 2,6 millioner kroner, som altså skal bruges på at bygge nye scener.

- Vores gamle scener kan ikke leve op til de krav, de store, internationale navne stiller i dag. Og at Salling Fondene nu har givet os denne kæmpestøtte til byggeriet af de nye bøgescener gør, at vi til næste års festival kan præsentere både publikum og optrædende for et par topmoderne og tidssvarende scener, der vil være centrum for Smukfest de næste mange år, siger Skanderborg Festivalklubs bestyrelsesformand, Poul Martin Bonde.

Annonce

Særlig plads

Om baggrunden for Salling Fondenes støtte til Smukfest siger Per Bank, formand for Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og administrerende direktør i Salling Group.

- I Salling Fondene vil vi gerne støtte op om at bidrage til oplevelser og fællesskaber. Smukfest har en særlig plads hos en stor del af vores kunder. Gennem deres indkøb i Føtes, Netto, Bilka og Salling har de medvirket til, at Salling Fondene kan give en markant donation til festivalen, hvilket vi er rigtigt glade for, siger Per Bank.

Arbejdet med at opstille de nye scener foregår over de næste måneder. Efter planen skal de prøve-opstilles i løbet af forsommeren, så de er klar, når Smukfest 2020 finder sted fra 5. til 9. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce