Annonce
Debat

Salling og Arla har en vigtig pointe: Hvorfor har havnen kun én løsning på sit pladsproblem?

"Enhver virksomhed, der oplever en øget efterspørgsel, vil først spørge sig selv, om det kan klares indenfor de eksisterende rammer", skriver Claus Jørgen Jørgensen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Salling og Arla har sagt nej til det lokalplanforslag, der er i høring om udvidelse af Aarhus Havn.

Det har fået havnedirektør Thomas Haber Borch til at mene, at de to direktører for Salling og Arla ikke har sat sig ordentligt ind i projektet og reelt ikke ved, hvad de taler om. Chefredaktør Jan Schouby, Århus Stiftstidende, mener også i avisen 3.marts, at de to direktørers argumenter er "på den anden side af det komiske".

De to direktører, der er kendt som dygtige og kompetente ledere af to virksomheder, der begge er blandt de 10 største i Danmark, vil formentlig ikke gå ud med en direkte kritik i offentligheden. I stedet opfordrer de konstruktivt til, at der kikkes på alternativer. Her sætter de fingeren på lokalplanforslagets ømme punkt og har en vigtig pointe, der viser, at de er meget bedre inde i tingene, end deres kritikere har opdaget: Den lokalplan, der er i høring, indeholder kun én løsning.

Annonce

En rigtig sviner, der appellerer til den indre svinehund i os alle, afleveres ved, at de to direktører mistænkes for, at deres holdning er begrundet i, at de mister deres havudsigt fra terrassen. Det fortæller mere om afsenderen end om de to direktører.

Enhver virksomhed, der oplever en øget efterspørgsel, vil først spørge sig selv, om det kan klares indenfor de eksisterende rammer, f. eks gå fra étholdsskift til toholdsskift osv.

Lokalplanforslaget er efter min mening så mangelfuldt på så mange punkter, at det ikke burde være sendt i høring. Her påhviler havnens bestyrelsesformand, Jacob Bundsgaard, et meget alvorligt ansvar for, at det udsendte høringsmateriale ikke lever op til forventet standard. F.eks. er prisen på havneudvidelsen ikke til at finde i materialet.

Pladsen tillader ikke en oplistning af alle mangler i materialet. Se i stedet mit 10 sider lange høringssvar, der ligger på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Lidt polemisk kan man undre sig over, at der i havnedirektørens offentlige tilbagespil på høringssvarene fortsat ikke fremkommer faktuelle argumenter for havnens behov for en udvidelse. I stedet forfalder havnedirektøren til laveste niveau og forsøger at miskreditere borgernes indsigelser med argumenter om, at ingen reelt har forstået sagen.

En rigtig sviner, der appellerer til den indre svinehund i os alle, afleveres ved, at de to direktører mistænkes for, at deres holdning er begrundet i, at de mister deres havudsigt fra terrassen. Det fortæller mere om afsenderen end om de to direktører.

NB! Folk, der bor i Højbjerg eller Skåde, har ikke havudsigt, men skovudsigt.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce