Annonce
Aarhus

Salling vil på forkant med sexchikane: Ansatte bedes gå direkte til topchefen

Per Bank understreger, at sexisme og chikane ikke tolereres i Salling Group, og han er parat til at tage affære, hvis han hører om, at det alligevel forekommer.  Foto: Axel Schütt
Salling Group finder sig ikke i sexisme og chikane, og derfor beder man alle ansatte, der kan have oplevet noget krænkende at gå direkte til administrerende direktør, Per Bank.
Annonce

AARHUS: En landsdækkende bølge om sexisme, krænkelser og problematiske ledelseskulturer er skyllet ind over det danske arbejdsmarked.

Det hele blev startet af tv-værten Sofie Linde, og beskyldninger om sexchikane har siden ramt flere medier, politiske partier, adskillige store virksomheder, og problemerne i Danmark har ramt flere udenlandske aviser.

Det store fokus på sexchikane har fået mange virksomheder til at igangsætte interne undersøgelser og initiativer, der skal sætte lys på omfanget. Det gælder også den århusianske gigant Salling Group, og derfor har CEO, Per Bank, sendt et brev ud til alle virksomhedens mange tusinde ansatte om, at de skal komme direkte til ham, hvis de oplever upassende opførsel fra en kollega eller en chef.

- I Salling Group tolererer vi ikke krænkende adfærd, og for mig personligt er det helt afgørende, at vi behandler hinanden med respekt og omtanke, skriver Per Bank blandt andet i det interne brev, som blev sendt fredag.

Annonce

Det skal råbes ud

Dermed går Salling Group skridtet videre end den whistleblower-ordning, man i forvejen har til at opdage problematiske forhold i virksomheden.


Det skal råbes ud, at det er acceptabelt at sige fra, at alle har et ansvar, og at det også er okay komme til ledelsen, hvis man har oplevet problemer

Kasper Reggelsen, kommunikationschef i Salling Group


- Det er fuldstændigt afgørende, at alle bidrager til at gøre det trygt at arbejde her. Og at vi har en arbejdsplads, hvor vi passer på hinanden. Jo tydeligere det bliver sagt, jo bedre, siger pressechef i Salling Group, Kasper Reggelsen.

- Det skal råbes ud, at det er acceptabelt at sige fra, at alle har et ansvar, og at det også er okay komme til ledelsen, hvis man har oplevet problemer.

- Risikerer man ikke, at der er nogen, der finder det for voldsomt at gå til den allerøverste leder, hvis man har oplevet noget krænkende?

- Jo, det er klart, at der kan være nogle, der ville foretrække at gå til deres nærmeste leder, til en tillidsrepræsentant eller via vores whistleblower-ordning, og det kan man selvfølgelig stadig. Men her er samtidig en mulighed for at gå en anden vej, hvis man ønsker det, forklarer pressechefen.

Salling Group understreger, at opfordringen til medarbejderne ikke skal ses som et signal om, at der ligger en større sexisme-sag og lurer. Men at det handler om at tydeliggøre problematikken og vigtigheden af emnet over for alle koncernens medarbejdere.

Man kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om der har været personer, der siden fredag er gået til Per Bank.

Annonce

Stort fokus alle steder

Også i Aarhus Kommune er der sat gang i undersøgelser for at finde ud af, hvor stort et problem sexchikane er for de ansatte i kommunen. Det blev blandt andet drøftet af magistraten mandag eftermiddag.

Ligeledes har byrådsmedlem Lene Horsbøl (V) markeret sig i debatten, da hun tog initiativ til et modsvar til partifællen Inger Støjbergs udtalelser om, at snakken om Metoo og sexisme er gået over gevind. Den debat skal ikke kvæles, endnu inden den for alvor er kommet i gang, mente Lene Horsbøl, der sammen med 21 andre underskrev et debatindlæg i Berlingske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce