Annonce
Aarhus

Salling giver 3,9 millioner til syv lysprojekter i midtbyen: Her skal de være

Aarhus lyser op. Her er de syv lokationer, hvor du kan opleve det lysende projekt, hvis du trænger til et lys i mørket. Illustration: Aarhus Kommune.
Lys på Aarhus er et oplevelsesprojekt, der har kørt i flere år. Salling Fondene spæder nu 3,9 millioner kroner i lyshavet på tre centrale lokationer.
Annonce

AARHUS: Salling Fondene kommer på banen med en milliondonation til Aarhus. Denne gang giver pengene lys i mørket - i en mørk tid, vil nogle sikkert sige.

Salling Fondene sætter Lys på Aarhus på det nye Store Torv, en lyslegeplads ved Dokk1 og lys der indbyder til aktivitet og leg på Telefontorvet, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er tre af de syv Lys på Aarhus-projekter, som Salling Fondene har bevilliget penge til.

Lys på Aarhus har i flere år etableret lysprojekter, der har inviteret århusianerne til interaktion og refleksion. Nu får projektet et økonomisk boost med en bevilling fra Salling Fondene på 3,9 millioner kroner.

- Der er ingen tvivl om, at de syv lysprojekter kommer til at skabe endnu mere byliv i vores byrum. Der er tale om projekter, der er i øjenhøjde med borgerne og giver oplevelser, aktivering og tryghed i vores by. Der skal lyde en stor tak til Salling Fondene for deres gavmilde donation, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Annonce

Tryghed på torvet

De syv lysprojekter er placeret i Aarhus Midtby. Århusianerne kan se se frem til, at den nye midlertidige byrumsinstallation på Store Torv bliver belyst, så der skabes mere tryghed på torvet.


Vi har valgt at støtte Lys på Aarhus, fordi vi tror, at det vil komme Aarhus til gode nu og langt ud i fremtiden. Vi har allerede set, hvordan lys andre steder i Aarhus skaber vedvarende oplevelser i vores byrum, gader og pladser for alle Aarhus' borgere og besøgende. På den måde giver lysprojekterne os ikke bare en interessant by, men også en mere tryg by

Jens Bjerg Sørensen


Længere oppe i byen på Telefontorvet etableres der tre lysanlæg, der inviterer børn til leg og aktivitet, og samtidig kan lysanlæggene bruges under diverse arrangementer.

Annonce

Lys for fremtiden og trygheden

Hos Salling Fondene glæder de sig til at se projekterne i byrummet, siger Jens Bjerg Sørensen, der er bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.

- Vi har valgt at støtte Lys på Aarhus, fordi vi tror, at det vil komme Aarhus til gode nu og langt ud i fremtiden. Vi har allerede set, hvordan lys andre steder i Aarhus skaber vedvarende oplevelser i vores byrum, gader og pladser for alle Aarhus' borgere og besøgende. På den måde giver lysprojekterne os ikke bare en interessant by, men også en mere tryg by, siger Jens Bjerg Sørensen.

Syv lysende projekter

Beskrivelse af de syv projekter :

  1. Lyslegeplads på Dokk1
  2. Store Torv: En understøttende belysning til den midlertidige byruminstallation, der skal undersøge, hvordan fremtidens belysning på Store Torv kunne se ud
  3. Telefontorvet: Tre aktivitetsfremmende, eksperimenterende lysanlæg, der skal skabe aktivitet for børn og samtidig vil kunne understøtte pladsen under diverse arrangementer
  4. Åboulevarden: Sikkerhedsfremmende og tryghedsskabende lyssætning langs Åboulevardens forløb mellem Grønnegade og Møllegade.
  5. Vor Frue Kirke: Arkitektonisk understøttende lyssætning af Vor Frue Kirke, som skal bidrage til at flere borgere bevæger sig mod Vesterbro Torv
  6. Klostertorvet: To lysskulpturer, der skal skabe tryghed og give mere lys på et af byens mest befærdede torve
  7. Kilen: Et stiforløb, der går tværs gennem godsbanearealerne, hvor borgerne kan få et pusterum fra hverdagen midt i de skønne omgivelser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce